Border Collie kan kutyát keresek a lány kutyám fedeztetésére. Valaki tud ajánlani valamit?
Gondolom a szukád minden öröklődő betegsége le van szűrve, van törzskönyve és tenyészszemléje.
Mi a tenyész célod? típusban melyiket preferálod (angol, ausztrál, amerikai illetve show vagy munka vonal)egyáltalán a te szukád milyen vonalat és típust képvisel? mik az előnyös tulajdonságai amiket erősíteni akarsz és gyengéi amiken pedig javítani kellene?
TNS/CEA mentes vagy hordozó a szuka? mert mondjuk nem mindegy, hogy fiatalon elpusztulnak e majd a kölykök vagy megvakulnak.. Ha a szuka hordozó akkor csak mentes kan jöhet számításba ha mentes akkor viszont akár hordozó kant is lehet választani.
Ha mindezeket átgondoltad az alapokat megszerezted akkor talán felkereshetsz olyan tenyésztőket akiknek olyan kanjuk van ami neked megfelel bár inkább azt ajánlom a kutyád tenyésztőjétől kérj tanácsot.
Én nemrég vettem egy kan border colliet. A fajta igényeinek ugyan utánanéztem, de kutyám nem volt soha, soha nem hallottam szaporítókról így az én kutyám is ilyen helyről van.
Miután a kutyám, kevesebb mint egy hét után olyan beteg lett, hogy... úgymond nem számoltunk efféle plusz költségekre. A kötelező oltása is csúszott emiatt én meg hülyére aggódtam magam, hogy megmarad-e. Látszólag jó körülmények voltak a szaporítónál, de utólag mégis kiderült, hogy ott szedett össze valamit.
Így, hogy utánanéztem, hogy mi is az a szaporítás, most azon izgulhatok, vajon később milyen nem várt genetikai betegségekkel állok majd szembe ami a kutyám életébe is kerülhet.
Én is nagyon szépen megkérlek rá, hogy ne csináld! Se a kutyádnak, se a kölyköknek, se a későbbi gazdiknak nem válik a javára!
Max te keresel rajta egy kis zsebpénzt.
Dönts el, megéri-e ennyi mindenkit tönkretenni miatta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!