Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Agár tulajdonosok, igaz ez?

Agár tulajdonosok, igaz ez?

Figyelt kérdés
Több felé hallottam/olvastam már, hogy az agarak hajlamosak a szökésre, főleg, ha nincsenek lemozgatva. Ezzel szemben egy pár agár gazditól azt hallottam, hogy ez nem igaz, mármint a szökés és azt is mondták, hogy nem igényelnek túl sok mozgást. Ha pár napig nem tudják vinni őket sétálni, akkor sem csinálnak kárt, elvannak, pihennek. Ha viszont séta, szaladgálás van, akkor mennek ezerrel. Melyik az igaz?
2013. aug. 17. 16:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Az agár inkább tartozkodó. Ritkán rohan oda idegeneknek, és nem is tombol úgy az örömtől ahogy egy vizsla. Csak visszafogottan.
2013. aug. 17. 20:59
 12/15 A kérdező kommentje:
Tudom, de itt nem tartózkodásról volt szó, hanem félelemről.
2013. aug. 17. 22:20
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan kutya amelyiknek a termeszeteben benne kene legyen a felosseg plane nem egy naturalis vadaszkutyajeba, ha az az egyenlo a rossz idegrendszerrel es/vagy nem megfelelo szocializacioval.

(A hangos zajoktol - petarda, loves, durranas - valo felelem meg igenis oroklott...nem veletlenul van benne jopar vadaszkutya tenyeszteshet szukseges osztonpribajaban a lovesteszt. Egy lovesfelo allat nem tenyesztheto. Ennyi.

2013. aug. 18. 01:40
 14/15 A kérdező kommentje:
Igen utolsó, tisztában vagyok vele. De most itt nem is erről szól a kérdés.
2013. aug. 18. 10:15
 15/15 Akiteki ***** válasza:
100%

Soha egyetlen agaram sem akart elszökni, ha kinyitom a kaput és kiengedem, akkor is a kocsiig mennek és várják, hogy beszállhassanak. Ha a mezőn elengedem, akkor is azt lesik, hogy hol vagyok, nehogy nélkülük eltévedjek. A járdán is simán jönnek póráz nélkül.

Egyszer volt csak, hogy az egyik elszakította a pórázt, mert befordultunk egy utcába és ott kapirgált kinn egy rakás tyúk. De amint rászóltam, békénhagyta őket.

Valami nagy disznóságot kell elkövetni egy agár ellen, hogy szökős legyen.

2013. aug. 29. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!