Agár tulajdonosok, igaz ez?
Én még nem láttam kóbor agarat.
És tévhit, h olyan baromi nagy mozgás kéne nekik. Ha kimész vele, akkor nyom 1-2 sprintet, aztán köszöni szépen, sétál, de leginkább menne vissza a kanapéra :D
Sok agár szökik, ennek több oka is lehet. Vadászösztön, vagy a kan tüzelő kutyát érez, vagy egyszerűen a nem megfelelő bánásmód miatt.
Sok mozgás... ez felemás. Igényli a sok mozgást, csak másképpen, mint a hiperaktív fajták. Le kell mozgatni, de nem kell neki egész napos mozgás. Napi 30-40 perc intenzív 8-15km (pl. bringa melletti futtatás).
Tavaly nyáron volt, hogy leszabadult egy agár Újpesten a metró alagútba, és meg se állt a Kökiig szegény:)
Amúgy szerintem sem szökősek, de a hirtelen zajoktól könnyebben megijednek, úgyhogy tényleg behívható kell legyen, ha póráz nélkül viszik. De ez minden kutyára érvényes, nem csak az agárra.
A pedárda és egyéb félősség a legtöbbször valami kellemetlen élmény miatt alakul ki.
Az első hozzászólóval tudok egyetérteni. Napi 2-3x 10 perc intenzív futás és a többit csendesen a kanapén töltik. Én is ismerek kóbor agarat, de elenyésző a számuk, azokkal pedig egyáltalán nem foglalkozik a gazdájuk, ki vannak csapva egy lovardába.
A futás viszont tényleg intanzív. Rohannak ezerrel, és akkor annyira szépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!