Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha elszokdosik a kiskutyam,...

Ha elszokdosik a kiskutyam, mikent fegyelmezzem, hogy tanuljon belole?

Figyelt kérdés

A szobaajtom kifele nyilik az udvarra,ahol egybol egy kisforgalmi ut van,ha szemtelenkedik es eppen nem hallgat a marad-szora,kisiklik a labamnal.Legtobb esetben azert eleg jol hallgat a marad-ra es var turelmesen.

De eleg egy alkalom,es eddig szerencseje volt,hogy el nem utotte egy auto.

Parkban is futott mar el tolem,porazzal a nyakaban,amig biztam benne,leultettem,szepen vart egy pillanatig,csak a pulcsim vettem le,o meg kihasznalta az alkalmat.

Nem kapott meg ezert,kulonben is egy fenekrehuzast jateknak venne(sztafi).Mindig erte mentem es behoztam olyankor szo nelkul.

Nem erti,miert nem szabad ilyet csinalnia.

Valahogy buntetni kellene,de akkor,mikor vegre megall nekem,ahogy futok utana rettegve,hogy lehet,most lattam utoljara,nem tartom jo otletnek,hogy rahuzzak,mert akkor utana sose allna meg nekem "menekulese"kozben.

Kulonben sem ertem,hogy miert menekul igy mintha az elete mulna rajta.Hihetetlen,7 honapos,es mar tobbszor tett ilyet,nem unatkozok mellette:)

2013. aug. 16. 16:22
1 2
 11/13 sippara ***** válasza:

"teljesen osszezavarodna"

Ha foglalkoznál vele annyit, hogy értené annyira a "nyelvet", hogy összezavarja, ha más nyelven beszélnek hozzá, nem itt tartanátok. Hidd el, magyarul sem beszél a kutya, fogalma sincs, mit karattyolsz, nem fogja összezavarni egy némiképp más hangsúlyú karattyolás :) Nyugodtan vidd el suliba.

2013. aug. 16. 21:17
 12/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolso!vannak szavak,amik ugyanolyan hangsullyal mondva angolul es magyarul is ugyanazt jelentik a kutyam szamara,pl.sit-ul,come-gyere,de ha nem mutatok jutifalatot vagy kezjelet,csak nez.ha magyarul mondom ezeket,minden nelkul vegrehajtja.most ezt szepen elrontanank ott.a wait-re sem tudja,mert arra,hogy elnyujtva mondom:varjaaal,jobban ert.bocs mar,de az en kutyam es en latom ot minden nap,es en tanitom,mert van idom es szeretem csinalni,csak ez a szokdoses,ami miatt tanacsot kertem.nem akarom a kutyamat teljesen atnevelni mas izlese szerint.ja es szerintem foglalkozok vele boven,hiszen korulotte forog az eletem.
2013. aug. 16. 23:21
 13/13 sippara ***** válasza:
Továbbra is olyan nyelven beszélsz a kutyádhoz, amin akarsz, de ezt egyszerűen nem tudod suli nélkül megoldani. Az, hogy konkrétan tíz másodpercre nem tudod helyben marasztalni, vagy épp elengedni a kutyát, neki egyszerűen nem jó. Egy staffbullt rohadtul nem lehet lefárasztani pórázvégen - ezért IS szökik.
2013. aug. 16. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!