Ha elszokdosik a kiskutyam, mikent fegyelmezzem, hogy tanuljon belole?
A szobaajtom kifele nyilik az udvarra,ahol egybol egy kisforgalmi ut van,ha szemtelenkedik es eppen nem hallgat a marad-szora,kisiklik a labamnal.Legtobb esetben azert eleg jol hallgat a marad-ra es var turelmesen.
De eleg egy alkalom,es eddig szerencseje volt,hogy el nem utotte egy auto.
Parkban is futott mar el tolem,porazzal a nyakaban,amig biztam benne,leultettem,szepen vart egy pillanatig,csak a pulcsim vettem le,o meg kihasznalta az alkalmat.
Nem kapott meg ezert,kulonben is egy fenekrehuzast jateknak venne(sztafi).Mindig erte mentem es behoztam olyankor szo nelkul.
Nem erti,miert nem szabad ilyet csinalnia.
Valahogy buntetni kellene,de akkor,mikor vegre megall nekem,ahogy futok utana rettegve,hogy lehet,most lattam utoljara,nem tartom jo otletnek,hogy rahuzzak,mert akkor utana sose allna meg nekem "menekulese"kozben.
Kulonben sem ertem,hogy miert menekul igy mintha az elete mulna rajta.Hihetetlen,7 honapos,es mar tobbszor tett ilyet,nem unatkozok mellette:)
Neked kell figyelned rá, nem szabad alkalmat adni arra, hogy elszökjön. Utána sose fuss, és büntetni se büntesd, nagy valószínűséggel nem tudná értelmezni, pl. ha akkor bünteted valahogy, amikor már visszament hozzád, akkor abból az jön le neki, hogy azért kapta, amit kapott, mert visszament. Szerintem érdemes lenne kutyasuliba járnotok (tükörsulit különösen tudom ajánlani), valamint a falkavezérséggel kéne foglalkoznod alaposabban, néhány tipp hozzá:
Csak a kiigazitas kedveert,nincs amstaffom,staffbull terrierem van,lenyegesen kisebb,csak 13kg,es kislany.Suliba nem viszem,mert nem Mo-n elek,a kutyahoz viszont magyarul beszelunk,mit ertene meg,teljesen osszezavarodna.azzal van problemank,hogy nem alakult meg ki benne a kotodes,es abban a korban van,amikor egyebkent is feszegeti a hatarait,es az idegeinket:-)
Arra meg most sem kaptam valaszt,hogy hogyan ertessem meg vele,a szokdoses nem jo dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!