minden alkalommal, amikor leveszem a polcról a pórázt, bekattan, összevissza szaladgál, szóval nagyon örül, mert tudja, hogy jó dolog következik-a séta. de nem szeretném hogy ennyire kezelhetetlen legyen, az előbb is bicajjal szerettem volna kimenni vele, rakotottem a porazt, de lerantotta, és ugralt, szoval nem jo otlet. de szeretnem biccajal is kivinni. cesar alkamazta azt, hogy osszekot bizonyos dolgokat, egy masik dologgal, hogy tudja a kutya mi kovetkezik, hogy csinaljam, hogy fegyelmezzem???? kerlek segitsetek, egy 15 eves lany.
2011. szept. 20. 15:43
1/8 anonim válasza:
Hát először is milyen kutyád van? Milyen fajta, Kan vagy szuka?
2011. szept. 20. 15:52
2/8 anonim válasza:
Amikor elkezd ugrálni, ne figyelj rá.Ha kell, tedd le a pórázt és menj el onnan.Amint megnyugszik, vagy leül és figyel, menj oda megint a pórázért és vedd elő újra.Ha ugrálni kezd, ismételd ez meg.Elsőre sokáig fog tartani, de valahányszor sikerül nyugton maradnia, dicsérd meg.Finomságot ne adj neki, a jutalom ilyenkor a séta.Mindenképp figyelj arra hogy nyugodt legyen a kutya, különben el se induljatok.És egy dolgot tanuljatok egyszerre.Ha ez már megy, előbb csak told mellette a bicajt.Ha már nem figyeli, de neked szót fogad és nem húzza a pórázt, próbálj tekerni mellette lassan.És nagyon figyelj hogy soha ne menjen a bicaj elé.A póráz ne flex legyen, hanem rövid.Ne menj gyorsan mert nem biztos hogy bírni fogja.Pláne ne melegben.
Sok sikert
2011. szept. 20. 15:56
3/8 A kérdező kommentje:
8 hónapos német boxer kan.
2011. szept. 20. 15:56
4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm..egy mező mellett lakunk nem messze, a bicaj csak arra kell hogy ne kelljen gyalogolnom, szóval a kutya jönne mellettem én meg tekernék
2011. szept. 20. 15:57
5/8 A kérdező kommentje:
szóval póraz nélkul lenne majd a mezőn és ugy jonne utanam.
2011. szept. 20. 15:58
6/8 anonim válasza:
Naneee, a kutyájától követel, de ő meg lusta példát mutatni...
2011. szept. 20. 16:35
7/8 A kérdező kommentje:
hm..?
2011. szept. 20. 17:14
8/8 anonim válasza:
Nekünk is boxerünk van.Okos kutya, de arra figyelj hogy szeret tesztelni.Legyél nagyon következetes, ne engedj és csak akkor jutalmazz(akár sétával akár finomfalattal) ha nyugodt és figyel rád.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!