Hogyan építsek apportot olyan kutyánál, akit abszolút nem érdekel se a labda, se a kaja?
Szóval az a helyzet, hogy labdázni szeretnénk :) De ezt a "dögöt" hidegen hagyja minden méretű és formájú labda, ilyen melegben nem érdekli a falat sem. A hozd parancsszót elméletileg ismeri (ha valamilyen furcsa okból van kedve labdázni, hibátlanul visszahozza parancsszóra), gyakorlatilag a füle botját se mozdítja rá, ha nincs éppen labdázós hangulatban. Próbáltam falatot tenni a labdába, de nem érdekli (abszolút nem kajás, falatot általában csak trükkért fogad el, de amint kb. van róla fogalma, mit kell csinálni, újra nem érdekli a dolog, inkább anya a jutalom :)), próbáltam másik kutyával együtt apportozni, hátha "irigy kutya", de pár futtatós balhé után (nem minden kutya van tisztában a környéken a közös labdázás fogalmával) sikerült stabilan kinevelnem belőle a másik játékáért bepróbálkozást, úgyhogy gyakorlatilag fut egy kört a másik kutyával, de a labdához oda sem szagol.
Bármi más ötlet? Nagyon szeretnénk labdázni :):):)
Beszerzek majd mindenképp! :)
Ezeket mennyire lehet messzire eldobni? Van egy kialakult kép a fejemben ezekről a szivacsos labdákról, de lehet, h téves :D, azokat nem igazán lehet 1-2 méternél távolabb dobni.
Most próbálkozom egy labdával, k9-nek egy kifutó termékét vettem meg, szerencsére tök olcsón, nem mondhatni, h szivacsos lenne, de nem is szokványos anyag. Otthon tetszett neki, amikor meghoztam, tegnap viszont rá se bagózott, mondjuk megértem.. Botokat talált (jóó nagy darabokat) és hát azok mindennél érdekesebbek :D
Bottal is próbálkoztam amúgy, azért is rohan, de az csak addig érdekli, amíg elviheti rágcsálni :)
Próbálj meg egy botra rögzített, hosszú madzagra kötött plüssjátékot, rongydarabot huzigálni a földön ide-oda, a kutya orra előtt...hirtelen ugorjon odébb a zsákmány, akár a kutya feje fölé...pecázzatok :) Amint ráfog, azonnal add neki oda...amint lanyhul a fogása, rántsd meg újra.
Ezzel tök jól lehet fejleszteni a zsákmányösztönt ;)
Szandi: vegyetek szivacslabda ütőt is! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!