Mi a francot lehet egy ilyen ösztönerős kutyával csinálni, akit labda vagy egyebek nem érdekelnek?
Az enyém megy labdára, pecára, bármire, ami mozog, de a macska az akkor is macska. A vadászösztön annyira alapvető, hogy azt nem mindig lehet egyszerűen más irányba terelni. Szóval persze könnyebb, ha kiélheti máshol, de a problémát magát az sem szűnteti meg.
Hülye gondolat talán, de agárpálya meg műnyúl? Mármint az igazi nyúlszőr, és rendesen "menekül", ráadásul másokkal együtt lehet rá vadászni, hátha az segítene. Fiatal agarak még talán le sem hagynák annyira, de ha meg belejön, futhat akár egyedül is. Asszem 500 Ft egy kör Isaszegen, egy próbát talán megérhet.
Igen, nekem is ott pattant el a cérna, amikor a kutya a soksávos kereszteződés mellett indult el macskázni... Aztán elment mellettünk egy kamion, és elképzeltem, milyen felismerhetetlen paca maradna a kutyából... Most is erre gondolok, akárhányszor megfordul a fejemben, hogy úristen, de közel van a fejéhez, mi lesz, ha kisütöm az agyát... Meg persze arra, hogy amúgy ez nettó hülyeség, mert nem vagyok retatdált és nem sütöm ki az agyát :D
Elektromossal amúgy haver olyan kutyát szoktatott le a vadászásról, aki konkrétan a vadonban élt és abból tartotta fenn magát, madarászott meg minden. Most félrefordítja a fejét, ha macskát lát. Szóval az eredmény gyakorlatilag garantált, bár én óvatos vagyok, igyekszem figyelni, hogy a kutya lehetőleg ne kösse össze, hogy csak akkor jön az áram, ha rajta van az a nyakörv, mert túl intelligenseknél fennáll ez a veszély is, ez a disznó meg akármilyen hebrencs, hülyének nem nevezhető :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!