Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megéri kutyát venni 2 évre?

Megéri kutyát venni 2 évre?

Figyelt kérdés
gimnazista vagyok most megyek majd 11.-be nem nagyon tervezek megbukni :D szóval elvileg 2 év múlva felkell költöznöm majd a fősulim/1etemem koleszába ill. egy közeli albérletbe és most jöttem rá,hogy hiányzik egy saját kutya az életemből egy igazi saját ami az enyém én nevelem,tanítom stb... nagy testű bernipásztor-t szeretnék,de tudom,hogy az nem szeretne panelba lakni :S most akkor nem lehet kutyám amíg el nem végzem a felső oktatást és nem szerzek egy állást egy kertes házzal? :/
2013. aug. 10. 08:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%
El vagy tájolva. Egy kutyának nem kert kell, meg nem kell semmit se húznia egy berninek, a kutyának GAZDA kell, meg közös élmények. Ha te csak két évig tudsz a gazdája lenni, aztán anyádéknál fog vegetálni napi két fejpaskolással, akkor felejtsd el.
2013. aug. 10. 11:13
 12/16 anonim ***** válasza:
93%
Én a helyedben inkább egy fajtamentő szervezetnél vagy egy menhelynél jelentkeznék ideiglenes befogadónak. Szólnál, h két évig állsz rendelkezésre. Hidd el, úgy fognak neked örülni, mint majom a farkának.
2013. aug. 10. 11:18
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha a szüleid életéből is egy berni hiányzik lehet.De hogy mennyi időt tudsz rászánni a kutyára és ebből mennyit fogsz valójában az általában nem mutat összefüggést.Ha fősulis leszel egészen más dolgok lesznek fontosak és hétvégén max a fejét vakargatod meg majd egy kicsit.Ez a tapasztalat sajna.
2013. aug. 10. 12:59
 14/16 anonim ***** válasza:

Vegyél kistestűt, amit adott esetben albérletbe is vihetsz magaddal. Viszont akkor vállalod, hogy drágábban jössz ki a fősuli alatt, mintha koliba mennél.

Ha Budapesten fogsz tanulni, kutyás albérletet itt elég könnyű találni, legalábbis nekem eddig sikerült:)

2013. aug. 10. 13:52
 15/16 A kérdező kommentje:
tudom,hogy nem csak megsimizni kell -.- sok kutyám volt de nem akartam több oldalban leírni,hogy hogy megy ez ha te meg páran ebből nem értették meg akkor sajnálom ;) van amúgy egy tacsink már 1 éve lehet őt még el is vinném de pont azért akarok másik kutyát hogy azt a magaménak mondthassam teljesen én nevelem etetem én kapom velem alszik én viszem el a mostanit a hugom kapta de még így is én foglalkozok vele a legtöbbet. de inkább nem beszélek itt többet köszönöm azoknak a normálisan válaszoltak a menhelyes dologgal kapcsolatban meg a kistestűvel :) a többi meg....
2013. aug. 10. 14:21
 16/16 anonim ***** válasza:
43%
Hát szerintem meg semmi akadálya, hogy legyen egy kutyád, ha ott maradhat a szüleidnél például, ha elmész továbbtanulni. Nyilván akkor sem hagyod el örökre, vannak szünetek, amikor te is vele lehetsz. Nekem is van kutyám, a 10. osztály előtti nyáron érkezett, és néhány év múlva én is elhúzok innen koleszba, vagy nem tudom, hova, de a kutya ki fogja bírni, mert itt vannak neki anyáék. Rajta kívül még hét állat él nálunk, jelenleg boldogok, azzal meg ki törődik, mi lesz több év múlva, majd akkor kitaláljuk, de nem szeretnék tőlük megválni. Szerintem vágj bele!
2013. aug. 18. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!