Idős kutyát örökbefogadni? Megéri?
Nem korfüggő, zseniálisan alkalmazkodnak. Ha van kutyás tapasztalatod, akko meg fogod tudni nevelni, viszont 5 év menhelyi élet után lehet, hogy kihívás lesz neki egyedül lenni, előfordulhat, hogy szeparációs szorongása lesz.
Arra kell felkészülni, hogy idős korban már gyakoribbak a betegségek, és ez komoly anyagi terhet jelenthet.
De sok szempontból megéri, mert velük már sokkal könnyebb az élet, nyugisabbak, szeretnek sokat pihenni. Na meg addigra már kialakult a személyiségük, tehát sok meglepetés nem érhet.
Nagyon szép tőled, hogy esélytelen kutyában gondolkodsz, én ismeretlenül is köszönöm neked!
Én kifejezetten ajánlom!
Én is idős kutyát fogadtam örökbe. Volt egy csomó dolog amitől félt, és néhány rossz szokása is, de nagyon hamar levetkőzte őket, és pillanatok alatt megtanult mindent, pedig előtte semmit de semmit nem tudott.
Mindemellett ők már nyugodtak, így kevesebb velük a gond. És ugyan úgy megszeretik a gazdájukat, min ha kis koruk óta vele lennének, sőt!
Nagyon is lehet! Tedd szebbé a hátralevő éveit!
Szombaton barátnőmék állatotthonában jártunk. Nem rég leadtak egy 16 éves kutyát hozzájuk, a szívem szakad meg érte :( Olyan kis kedves, bújós, türelmes :(
Ha tehetném, én is kihoznám őt.
Idős embernek én is idősebb kutyát javasolnék, mind a mozgatás-tanítás, mind a bekövetkezhető halál miatt :( Szomorú, de felelősen nézve a dolgokat, bele kell gondolni abba, hogy a fiatal kutya ott marad gazda nélkül, az örökösöknek meg nem kell...hány és hány ilyen eset van sajnos...és hány olyan is, mikor idős ember fiatal kutyát visz haza és nem bír vele, se mozgatni, se nevelni nem képes. Szerencsétlen kutya meg láncra-kennelbe-örökös pórázra kerül :(
Argos-omra altatás várt volna, mert idős gazdi nem bírt vele 9 hónapos korában. Roti-nj keverék. Nem tudom, milyen problémák lehettek vele, mert kertben-lakásban nagyon nyugodt és szófogadó volt első perctől kezdve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!