Hogyan kell védekezni ha megtámad egy kutya?
ma hazafelé menet összetalálkoztam egy jó nagy kutyával. gondoltam el megyek mellette szép lassan.. a kutya meglátta h közeledek elöször ugatott majd elkezdet felém futni én hátráltam.. ekkor a kutya vissza fordult. védte a területét. nem tudtam elmenni mellette.. ezért 40 perces kerülőtt kellett tennem.
állítólag a kutyát mindig kiengedi a gazdája. én pedig a gyerekekel arra fogok járni minden nap az oviba. mit tegyek ha egyszer tényleg megtámad? legyen nálam kés vagy mi?
az állati ösztönökkel vigyázni kell, ha megtámadod akkor csak vadabb lesz.
Viszont van egy kicsit rizikós, de hatásos módszer.
Amikor jön feléd a kutya és meg akar harapni kapd el az alsó állkapcsát és enyhén szorítsd lefelé.
a kutyáknak is olyan az állkapcsuk, mint az embernek, tehát az alsó csukódik a felsőhöz ami fix.
De vigyázz ezzel, mert könnyen el lehet törni az állkapcsát...(mondjuk akkor már nem biztos, hogy akar még támadni...)
Jaj, ilyet szoktam álmodni, hogy ott egy kutya, láthatóan vár, én meg nem merek menni.
Az biztos, hogy a kutyák utálják pl a babakocsit, a gyerekek is irritálják őket. Legjobb lenne a gazdával egyezséget kötni, hogy zárja be, mikor arra mentek.
Egyik módszer, hogy barátságot kötni a kutyával, pl finomfalatokhoz szoktatod, de ha fontosabb neki a területe védelme, akkor ez nem érdekli. A másik lenne úgy megijeszteni, hogy farkát behúzva menekülne, ha meglát, de ezt gazdás kutyával nem tudod kijátszani.
Mindenképpen a gazdával kellene kiegyezni, mert a gyerekeid egészségét, lelkét nem érdemes veszélyeztetni. Mondd a gazdának, hogy ha nem működik együtt, feljelented a jegyzőnél, vagy lefújod a kutyáját paprika spray-vel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!