Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon jól sikerült fajtajelle...

Nagyon jól sikerült fajtajellegű keverékkel nem kiszúrás indulni keverék-szépségversenyen?

Figyelt kérdés
Egyáltalán lehet ilyet? Bár keveréknek számít, minden fajtajellegzetesség megvan rajta. Szomszédommal vitatkoztunk ezen, mert megdicsérte a kutyámat, mondta hogy mennyire helyes kutya és hogy nevezzem valahova, de nem tudta hogy fajtajellegű. Aztán mondtam neki hogy ő amúgy "keverék", és mondtam neki, hogy már gondolkoztam hogy elvigyem valami hobbikutya vagy keverékkutya szépségversenyre, erre ő azt mondta, hogy nem mehetnénk, mert az "korcsoknak van" (nem én mondtam így). Szóval nevezhetnénk egy ilyenre?
2013. aug. 8. 02:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
29%

ma 08:02

Mert nem mindenki osztja azt a nézetet, hogy tk nélkül keverék a kutya.

Mert két azonos fajtájú kutyának genetikailag ugyanaz a fajtájú kölykei lesznek.Nem a papírtól lesz egy fajta sem fajtatiszta.

2013. aug. 8. 09:27
 12/18 anonim ***** válasza:

Mondjuk ez érdekes dolog...mi van akkor, ha nekem van egy gyönyörű tk-es kutyám, és benevezem egy ilyen "keverék szépségversenyre"

Egyszerűen azt mondom, hogy nincs törzskönyve, tehát innentől hivatalosan nem fajtatiszta.

Tudom, hogy rengeteg keverék kutya van, aki csodaszép, de egy kiállításra hordott, ápolt, szép tartású kutyának biztos nagyobb az esélye nyerni.

2013. aug. 8. 09:50
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Magyar Kutyások szövetsége.

[link]

Ide nevezhetők: fajta nélküli kutyák (keverékek)

És a hobby osztály: törzskönyv nélküli fajtatiszta kutya, akiket az adott fajta birái birálnak.

2013. aug. 8. 09:51
 14/18 anonim ***** válasza:
Ezeken a kiállitásokon az szémit keverék kutyának aki meghatározhatatlan kinézetű:) A tk. nélküli fajtatiszta nem számit annak. mellesleg ha törzskönyves a kutyád, minek neveznéd hobby osztályba? max. csak akkor lehet ha pl. foghiányos, ott ezt nem veszik annyira szigoruan.
2013. aug. 8. 09:55
 15/18 anonim ***** válasza:
A tájjellegű, tájbemutató kiállításokra is lehet törzskönyv nélküli kutyákat, esetenként keverékeket is nevezni, helyszíni nevezéssel.
2013. aug. 8. 12:41
 16/18 A kérdező kommentje:

Én nem állok nagy mellénnyel ehhez, egyáltalán! Hanem a szomszéd ültette bele a bogarat a fülembe, hogy nem biztos hogy nevezhetem, mert az "korcsoknak" van. Én is imádom a keverékkutyákat is, és láttam már olyan kutyát, akiről kb. senki meg nem fejtené, miből lett összerakva, de olyan szép arányos, hogy egy külön fajta is lehetne, szóval nagyon szép. Amúgy köszönöm a válaszokat, akkor valószínűleg a hobbikutya kategória lesz a miénk!

Függetlenül a kérdéstől, és igazából ránk nem is vonatkozik, de kiváncsi vagyok arra, hol a határ a "keverék" és a "fajtajellegű" között. Szóval ha nincs egy kutyának papírja, onnantól keverék, de kitől-mitől lesz az fajtajellegű? Küllembíró azt mondja, hogy "igen, ez úgy néz ki", vagy mi?

2013. aug. 8. 14:27
 17/18 A kérdező kommentje:

Még az se lehet, hogy az oltási könyvbe mit írt az állatorvos, mert ismerőseim fajtajellegűit tényleg úgy írták, hogy "xy keverék" vagy "xy jellegű keverék", de ezt az orvos hogy dönti el?

(az én kutyámnak meg xy van beírva, "keverék" meg "jellegű" nélkül, csak azért, mert van tetkó a fülében, pedig ugye nincs papírja, szóval nagy az összevisszaság)

2013. aug. 8. 14:30
 18/18 anonim ***** válasza:
ez akkora baromság:)) Akkor nálam a kölykök kb. 6 hetes korukig keverékek, majd csak akkor változnak át fajtatisztává, amikor megjön a törzskönyvük:))) Az én fajtámnál születhet olyan szinváltozat, amit ha megszakadok sem tudok letörzskönyveztetni. Akkor az az egy keverék, a többi tesó meg fajtatiszta??, Ez komolyan mondom , akkora sületlenség. Mintha ezen mulna a felelős állattartás.
2013. aug. 8. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!