Nagyon jól sikerült fajtajellegű keverékkel nem kiszúrás indulni keverék-szépségversenyen?
A keverék az keverék. Miből gondolod, hogy egy fajta jellegű keverék szükségszerűen szebb egy mezei keveréknék? Mindkettő lehet szép és aranyos. Sőt, a nem fajtajellegű egyedibb is :)
Keverék versenyre az megy, aki akar. Míg fajta versenyre nyilván kell a törzskönyv, a keverék versenyre nem, mivel nincs. Ami nincs, azt meg nem lehet elkérni.
Sok sikert :)
Nem kiszúrás. Simán vannak olyan extra kinézetű keverék kutyusok, le is moshatják a tiédet a mezőnyről.
És igen, lehet nevezni a kutyusoddal.
Én még sosem voltam ilyen versenyen, de úgy gondolom, hogy ez igazából keverékeknek szól, igazi, meghatározhatatlan összetevőjű keverékeknek, nem pedig tk nélküli fajtajellegűeknek, de persze a tiéd is biztosan nevezhető. Viszont lehet, hogy ami neked meg a szomszédnak szép, a szakértőknek, a többi tenyésztőnek nem biztos, hogy az, mert óhatatlanul is a szemük előtt lebeg a standard és aznap már láttak 10 másik, tényleg minőségi kutyát a fajtában. Szóval szerintem nem kellene ilyen nagy mellénnyel hozzáállni, csak mert olyasmi a kutya, mint egy fajtatiszta.
Egyébként tudja valaki, lesz mostanában ilyen verseny?
"van hobby osztály, ami tk. nélküli fajtatiszta kutyáknak van."
Az előző kérdésemet erre értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!