Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egyszerű kutyaparancsok?...

Egyszerű kutyaparancsok? Egyszerűen képtelen tanulni.

Figyelt kérdés
4 hónapos labrador fiú, nagyon eleven, mindig játszana ezért ilyenkor nem tudom tanítani, hiába van pórázon, ha kifárasztom akkor pedig nem képes semmire, csak fekszik a fűvösben. Hiába van nálam jutalomfalat, nem érdekli, pedig mindig enne, ha tudna, szereti a hasát. Szóval úgy gondoltam, hogy hagoym a fekszik parancsot, tudnátok ajánlani mást, ami egyszerű, tehát egyszerűbb a feksziknél?
2013. aug. 7. 17:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért elég sivár élete lehet annak a kutyának, aki egy éves koráig nem tanul semmit, nem használja az agyát igazán, csak nő, mint a gaz, aztán meglepődik, hogy hirtelen elvárások lesznek, mikor eddig nem voltak.
2013. aug. 7. 18:27
 12/15 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem leírni, hogy ezeket már megtanítottam neki: ül, gyere ide, nem, hozd ide (frizbi/labda).

Sajnos kialakult egy kis veszekedés, kérlek hagyjátok abba, csak kérdezni szeretném, hogy milyen alap, könnyű dolgokat tudnék neki tanítani a fekszik nélkülözésével. Ő csak a második kutyám, az előzőt nem sok mindenre tanítottam (ül, hozd, fekszik, helyedre, sicc (szomszéd kanmacska a miénket...) szóval nincs sok tapasztalatom ezekben a dolgokban:)

De köszönöm szépen a válaszokat! És várom még a továbbiakat.

2013. aug. 7. 20:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha feladod az első akadálynál, ne csodálkozz, ha később is problémák lesznek. Tanítgasd neki azt a fekvést, menni fog, max. lassabban.

Amúgy meg ott a 101 kutyatrükk című könyv, abban tényleg van 101 hasznos és haszontalan dolog, amit lehet tanítgatni a kutyának. Neten is megtalálod, illetve hát nyilván meg is lehet vásárolni, megéri :)

2013. aug. 7. 22:08
 14/15 anonim ***** válasza:
Azért tartom szükségesnek a tanítást, még ha teljesen fölösleges trükk is, hogy dolgozzon az agya egy kiskutyának is. Vagyis magát a tanulást kell megtanulnia. Mint az embergyereknél.
2013. aug. 8. 08:28
 15/15 Imola Ágnes ***** válasza:

Szerintem a probléma alapvető: a kutya nem tudja a nevét! Igen, tudom, hogy most mindenki rám ugrik, hogy ez hülyeség, de:

- A kutya a nevére azonnal kellene reagáljon, amit a tied nem tesz meg, nem figyel rád

- A legtöbb gazdi mikor hazaviszi a kölyköt folyamatosan mondogatja a nevét, így a kutya megszokja, hogy arra nem kell mindíg reagálni.

- Ahhoz, hogy bármilyen parancsot végrehajtson a legfontosabb dolog, hogy rád figyeljen. Azt javasolnám, hogy a következő időszakban gyakorold a következőt:

Amikor otthon vagy, vagy egyszerüen sétáltok,kimondod a kutya nevét és amikor rád nézett jutalmazod. Ha a neve hallatán nem néz rád rakd a kaját az orra alá és azzal vezetve irányítsd magadra a tekintetét. CSAK akor add oda neki a kaját, ha rád néz. A nevét egyszer, max 2x mond ki, ne ismételgesd. Folyamatosan több ideig legyen rád figyelmes a kutya, mielőtt jutit kap. A juti legyen valami nagyon finom dolog, amit amúgy nem szokott kapni. Büntetésnél soha ne használd a nevét. Ezt gyakorold naponta többször, de egyszerre ne túl sokszor,nehogy elunja a kutya... Sokszor napi 5-10 percet.

2013. aug. 8. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!