Egyszerű kutyaparancsok? Egyszerűen képtelen tanulni.
Azt elfelejtettem leírni, hogy ezeket már megtanítottam neki: ül, gyere ide, nem, hozd ide (frizbi/labda).
Sajnos kialakult egy kis veszekedés, kérlek hagyjátok abba, csak kérdezni szeretném, hogy milyen alap, könnyű dolgokat tudnék neki tanítani a fekszik nélkülözésével. Ő csak a második kutyám, az előzőt nem sok mindenre tanítottam (ül, hozd, fekszik, helyedre, sicc (szomszéd kanmacska a miénket...) szóval nincs sok tapasztalatom ezekben a dolgokban:)
De köszönöm szépen a válaszokat! És várom még a továbbiakat.
Ha feladod az első akadálynál, ne csodálkozz, ha később is problémák lesznek. Tanítgasd neki azt a fekvést, menni fog, max. lassabban.
Amúgy meg ott a 101 kutyatrükk című könyv, abban tényleg van 101 hasznos és haszontalan dolog, amit lehet tanítgatni a kutyának. Neten is megtalálod, illetve hát nyilván meg is lehet vásárolni, megéri :)
Szerintem a probléma alapvető: a kutya nem tudja a nevét! Igen, tudom, hogy most mindenki rám ugrik, hogy ez hülyeség, de:
- A kutya a nevére azonnal kellene reagáljon, amit a tied nem tesz meg, nem figyel rád
- A legtöbb gazdi mikor hazaviszi a kölyköt folyamatosan mondogatja a nevét, így a kutya megszokja, hogy arra nem kell mindíg reagálni.
- Ahhoz, hogy bármilyen parancsot végrehajtson a legfontosabb dolog, hogy rád figyeljen. Azt javasolnám, hogy a következő időszakban gyakorold a következőt:
Amikor otthon vagy, vagy egyszerüen sétáltok,kimondod a kutya nevét és amikor rád nézett jutalmazod. Ha a neve hallatán nem néz rád rakd a kaját az orra alá és azzal vezetve irányítsd magadra a tekintetét. CSAK akor add oda neki a kaját, ha rád néz. A nevét egyszer, max 2x mond ki, ne ismételgesd. Folyamatosan több ideig legyen rád figyelmes a kutya, mielőtt jutit kap. A juti legyen valami nagyon finom dolog, amit amúgy nem szokott kapni. Büntetésnél soha ne használd a nevét. Ezt gyakorold naponta többször, de egyszerre ne túl sokszor,nehogy elunja a kutya... Sokszor napi 5-10 percet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!