Kutya "természetes kiképzés" vagy "szabadidomítás"?
Lovas is vagyok ugyhogy a kutyások nem tudom értik e ezt. Igazából kezdő "hobbi" kutyás vagyok.
Lovaknál ez azt jelenti hogy az ő testbeszédükkel kommunikálunk. Tehát attól függetlenül hogy milyen testbeszédet alkalmazunk fog a ló előre, hátra vagy oldalra lépni. Ügetni, vágtàzni vagy megállni. És persze ezt lehet egész bonyolult dolgokig fokozni. Csak a megértést akartam könnyíteni ezzel.
TEHÁT: engem az érdekelne hogy a kutyáknál van e ilyen. Egy konkrét problémát tudnék említeni. Szerintem a kutyánk jó helyen van a rangsorban de nem tisztel. Ha megyek az udvaron elkezd előttem keveregni és elállja az utamat. Ezt szeretném valahogy orvosolni. Testbeszéddel vagy "kutyanyelven" közölni vele hogy én ezt nem akarom. Néha megpróbálok tudomást sem venni róla és továbbmenni, térddel odébblökni de egy kuvaszt elég nehéz. Meg szerintem nem is érti mi van mert nem javult egy kicsit se a helyzet.
Akkor meg el kell zavarni. Az nem fog menni, hogy csak lengeted a karodat és ő odébbmegy, legalábbis eleinte nem. Meg kell neki mutatnod, hogy kiköveteled magadnak a személyes teredet, és tényleg követeled, nem csak szépen kéred. Erre vannak mindenféle testtartások meg egyéb technikák, de nehéz elmagyarázni, hogyan tűnj olyannak, mint aki nem akar másokat az útjában látni. Szóval a legegyszerűbb, ha letarolod, abból is érteni fog.
Kutyáéknál amúgy elég nagy pofátlanság így telibe beállni a másik útjába, szóval ha amúgy minden rendben van vele (amit őszintén szólva nehezen hiszek, ritkán van csak egy dolog elcseszve egy kutyán, maximum a gazda nem veszi észre a kevésbé zavaró jeleket), akkor gyorsan fel fogja fogni, hogy ezt sem teheti meg veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!