Túl nyugodt a kutyám?
Egy 3,5 éves rottweilerről van szó. Ha elmegy valaki a kapu előtt, akkor majd kidönti a kerítést, stb, viszont ha én engedek be valakit akkor (szerintem) jó kutyához illően csak megszagolja (nem ugrál rá, meg hasonlók), és azért egy bizonyos távolságból figyelemmel kíséri az illetőt. De nem egyszer (legutóbb kb. fél órája) "megkaptam" hogy: hogyhogy ilyen nyugodt a kutya? Itt gondolok mondjuk vízóra leolvasóra, vagy amikor kicserélték a gázórát, esetleg adtam el valamit és idejött valaki hogy megnézze a biciklit vagy bármit.
Eddig úgy éreztem, hogy ez a normális, és nem az hogy ha valaki órákig kiabál a kutyával, mire el tudja zárni, vagy ha össze-vissza ugat, meg megkapja az ember lábát, esetleg rám ugrik, főleg saras időben, de most már elbizonytalanodtam.
Nekem egy kaukázusi keverékem van, 7 éves lesz. Én is megkaptam már,hogy nekem valami nagyon fura kutyám van,mert ő is végtelenül nyugodt, kevés kivétellel, pl. postás (postásnál ő is kiszedné a kaput a helyéről legszívesebben..) Sétánál gyakorlatilag olyan mintha telepátia működne köztünk,elég csak rágondolnom,hogy vissza kellene hívnom mert túl messzire ment, már jön is felém. Más állatokat csak akkor bántana,ha engedélyt kapna rá,etetésnél viszont csak engem enged a közelébe,mindenki más jobban teszi ha tartja a 3 lépés távolságot.
És a legérdekesebb,hogy alig kellett nevelnem,bár lehet hogy a fajtájából adódik,hogy valamilyen szinten önálló.
szerintem ezt dicséretből kérdezte!
ha meg nem akkor mond meg neki hogy nevelés kérdése.
amúgy meg ez a normális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!