Mit csinaljak h. kutyam nyugodt maradjon ha egy masik kutyat lat?
Szia! Attól függ, hogy mennyi idös a kutyád...fiatalon kell elkezdeni. Sokat segit a dolgon, ha szocializálódik az ebed.
Én ezt úgy értem el, hogy odavittem más kutyákhoz és ha morogni-vicsorogni-harcoskodni mert akkor megfogtam a nyakán a bört erösen, felemelt hangon rávillámlottam, hogy nem szabad.Ha barátságosan közelitett mások felé akkor megdicsértem, de ha másik kutyát lát akkor ö is mindig nyugtalan, el kellett érnem, hogy póráz nélkül is leüljön, várjon a parancsszóra, hogy odamehet-e (ha ilyenkor feláll akkor nyakfogás, szidás, ha nem akkor dicséret)az én kutyámnak sosem kellett jutalomfalat, hogy véghezvigye amit szeretnék.Mások kutyája másmilyen.A tiéd milyen?Mennyire ismered?Próbáld kipuhatolni, hogy bántana-e más kutyát, semmi vész, ha morog és a szöre feláll a hátán csak ne vicsorogjon, arról le kell szoktatni sürgösen!Amúgy az enyém is szörborzolós meg morgós de sohhha a 4 éve alatt meg nem harapott más kutyát vagy embertmert nem szabad harapni. Harapás helyett inkább odadörgöli a pofája oldalát a kutyához.( ismerkedés másokkal-ez a kulcs, és akkor jobban kordában lehet tartani).Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!