Mit csináljak a kutyánkkal? Menhely vagy maradjon?
ivartalanitás, kutyaiskola, házhoz jövö kiképzés ... és a gyereket egyenlöre ne engedd a közelébe
nem lehet hogy a megkötéstől kettyent meg?
Hidd el, hogy nem késő az ivartalanítás! Nekünk egy sarplaninai juhászkutyánk volt, hasonló problémával küzdöttünk mint Ti. 9 éves volt, amikor végül hasonló okból ivartalaníttattuk. Nem mondom, hogy kezes bárány lett, de nagyon sokat javult a helyzet.
Igaz, pici gyereket akkor sem lehetne hozzá odaengedni.
Ha nem is menhelyre, de esetleg másik gazdit kereshettek neki, aki tudna vele foglalkozni.
Hát sokat nem segítettem :-(
szija!
ha írsz nekem privibe én leírom h mit kellene csinálnod h te legyél a falkavezér!vagy ha gondolod akkor elküldöm Jan Fennel - Kutyapszichológia c. könyvét és megmondom h melyik részt olvasd el belőle ha nincs időd olvasgatni! természetesen az egész családnak kell azokat a gyakorlatokat csinálni, amiket leírnék neked!
előző vagyok.
amúgy nem nagy cucc Jan Fennel módszerével tanítani, 5perccel több időt szánsz a kutyára mint eddig...ennyi
Soha nem értettem azokat a gazdikat akik megkötik a kutyájukat.
Elhiszem, hogy félted a kicsidet, de szerintem középút lenne egy kennel építése.
Nem kell full extrás, de lehet venni kerítésvasat, amivel leválasztotok neki egy területet, be egy házat.
Éjszaka szaladgálhatna, napközben meg elkerítve amíg a lányod kint van.
Így mindenki jól jár és a kutya sem kattan meg az örökös megkötve léttől.
Szerintem nem nagyon lenne időd a gyerek mellett a kutyaiskolára stb. És már idős a kutya, nem tudom mennyire tudna tanulni.
Lehet lepontozni, de nem tudom miért erőlteti mindenki az ivartalanítást. Veletek is azt kéne csinálni, egyesek ész nélkül ezt akarják minden állattal. Miért? Attól nem biztos, hogy nyugodtabb lesz. Állatorvost kérdeztem meg, azután is kétesélyes a dolog...
Azt gondolom a legjobb megoldás az lenne, ha találnál neki a környéken gazdát, vagy valaki ismerőst aki szeretne kutyát és gondját viselné, és akkor neki adnátok.
De azért, mert egyszer rád morgott még nem kell bepánikolni. Nem lehet, hogy mögötted látott valamit, amit te észre sem vettél? Vagy több ilyen eset volt már?
Ha úgy nyugodtabb lennél akkor ezt a kutyust ajándékozzátok el (megbízható embernek) és ha a gyereked nagyobb lesz majd vesztek egy másikat, és hozzászoktatjátok a gyerekekhez.
Nem láttam kutyát, nem hiszem, hogy megtámadná a lányodat, de biztos nyugodtabb lennél ha kiengedhetnéd úgy játszani, hogy nem kellene 5 percenként kirohanni hozzá.
Menhelyre csak végső esetben vigyétek, előtte próbáljatok neki gazdit keresni a környéken. Akár hirdetni is lehet vagy ismerősöknek szólni, hogy ők is szóljanak az ismerősöknek. Ahol nincs kisgyerek és a kutya szabadon lehetne ott szerintem nem lenne agresszív. Felnőtt embernek nem kell tőle félni, rám is rám morgott már a kutyám. Sosem támadna meg, csak ők is lehetnek idegesek, morcosak. Az volt a baj, hogy nem jöttem rá mit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!