Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kutyánkkal?...

Mit csináljak a kutyánkkal? Menhely vagy maradjon?

Figyelt kérdés
Többször rámmorgott,féltem tőle a kislányomat aki most 1,5 éves.Annak nincs értelme hogy egésznap megkötve legyen és a lányom ne játszon kint,míg én főzök,takarítok,stb..Sajnálom,de mit csinálhatnék vele?Onnan hoztuk kicsinek,tanítgattuk,bár már kicsinek is elég önfejű volt.Ti mit tennétek?
2009. júl. 3. 13:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
24%
14:30-as vagyok. A lényeget elfelejtettem: ha erre se idő, se pémz, plusz egy gyerek biztonsága a tét, én megválnék a kutyától. Első a gyerekem biztonsága!
2009. júl. 3. 14:32
 12/25 anonim ***** válasza:
49%
Nekünk is ugyan ez volt,menhelyre elvittük,ott azt mondták hogy ha 20.000 Ft-ot adunk akkor otthagyhatjuk egy hétre.Inkább ivartalanítottuk,de még mindig idegbajos.
2009. júl. 3. 15:07
 13/25 anonim ***** válasza:
44%

A menhelyek nem arra valók, hogy az általunk elrontott kutyát legyen hova lepasszolni. Ott se tudnak a kezelhetetlen kutyával mit csinálni és a többi már ott lévő állat elöl veszi el a kaját, az időt és a helyet.

A te kutyád, a te felelösséged ... ha nincs pénzed és időd foglalkozni vele vagy keress neki olyan gazdát akinek van, vagy - tudom hogy, szívtelenül hangzik de - altatasd el, mielött nagyobb gond lesz belöle.

2009. júl. 3. 15:13
 14/25 anonim ***** válasza:
75%
Lehet hogy pont azért támad a gyerekre mert a falkavezérhez akar közelebb kerülni és a kisgyerek csak rivális neki vagy féltékeny a gyerekre nyíltan tudatni kell vele hogy a gyerek feljebb áll a ranglétrán mint a kutya és a kutya csak a rangsor utolsó tagja.Kőkemény kézzel kell bánni vele ha agresszívan lép fel veled vagy bármelyik családtagoddal szemben .A megkötés a kutyatartás elavult célja aki sajnálja a kertet az ne tartson kutyát!
2009. júl. 3. 15:51
 15/25 anonim ***** válasza:
17%

A Te döntésed, én mindenképp megválnék tőle. Így vagy úgy. Menhely vagy Te magad keresel gazdát.(nem kell ezért kinyírni)

Ha Rád morgott, a kislányodat még kevésbé fogja tolerálni, hiszen úgy fest, nem vagy falkavezéri szerepben.

Kan vizslánk van, aki egyszer morgott rá a kislányomra. A párom nagyon elverte érte. Azóta (bár korábban sem volt probléma, csak ez az egy bepróbálkozás) mint egy szent, úgy vigyáz a kislányomra, a pici fiam babakocsiját is őrzi.

Őszintén szólva nem hiszek a nevelgetésben, HA pici gyerek van. (az ősember agyonütötte az ilyen jellemű állatot, ez is egyfajta szelekció)

Más esetben beválhat, de pláne így, hogy meg van kötve.... Nem jó kezdet.

2009. júl. 3. 16:01
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Három éves a kutya, másfél éves a lányod. Vagyis a kutya hamarabb ott volt és most a gyereket betolakodónak tekinti. Ráadásul az sem egy jó dolog, hogy kiskorától kikötitek. Mindenképpen gazdi kellene neki, próbáld neten meghírdetni, menhelyre, vagy sintértelepre adni nekem nem lenne szivem. Ha egyáltalán befogadná a menhely, mivel telitettek. Olyan nagyon nem kötődtök a kutyához és ő sem hozzátok, ezért én ezt javasolnám. Elég egy óvatlan pillanat és még láncon is megkaphatja az odatipegő gyereket. Ami teljesen érthető reakció egy láncra kötött kutyától, másrészt ha nem a gyerekkel nő fel a kutya, akkor mindig betolakodónak fogja tekinteni. Mondjuk én soha nem engedtem ki másfél éves korában a gyereket egyedül az udvarra...
2009. júl. 3. 16:59
 17/25 anonim ***** válasza:
95%
sztem felesleges még időt is pazarolni erre a kérdésre,mert ennek a majomnak mutatóba,kertidísznek van illetve volt az a kutya,aki nem tud normálisan eltartani egy kutyát,magától nem tudja nevelni pénze meg nincs iskolába vinni annak minek? büszke lehetsz magadra becsülettel h tönkre tettél egy életet,ezzel közbe veszélyeztetsz is életeket,mert sztem nem csak veletek ilyen! most lehet leponzozni mert azt merem mondani NEKED NEM VALÓ KUTYA,nem kötelező mindenkinek kutyát tartania! mert most azt sem tudod mondani h házörzésre van,mert megvan kötve igy nem tud védeni!!! Őszintén remélem h nem fog kárt tenni senkiben,főleg nem a gyerekben! de azért h érezd a súlyát jó lenne ha rádfogna csak egy kicsit,h tudd mekkora felelőtlen balf@sz majom vagy voltál!!!
2009. júl. 3. 18:53
 18/25 anonim ***** válasza:

ivartalanítás(fontos,egyrészt a betegségek megelőzése miatt is),és ezt tartsd be a kutya élete végéig:

[link]

A Magyar Állatorvosi Kamara

Szakmai, Továbbképzési és Oktatási Bizottságának

állásfoglalása

az ivartalanítás kérdésében

(A Cerberos Állatvédő Egyesület

MÁOK elnökéhez intézett kérdései alapján)

Kérdés: Szükséges-e akár a kan, akár a szuka kutyáknak életükben párosodniuk?

Válasz: Nem.

Kérdés: Szükséges-e bármilyen okból a szukáknak életük során legalább egyszer elleniük?

Válasz: Nem.

Kérdés: Okoz-e bármilyen formában jellembeli, magatartásbeli változást a szukák és kanok ivarérés előtti és ivarérés utáni ivartalanítása?

Válasz: Igen, kedvező változásokra számíthatunk.

A korai (6 hetes - 3 hónapos korban elvégzett) és az ivarérés előtti (3-6 hónap között elvégzett) ivartalanítás esetén a viselkedési problémák pl. agresszió, elkóborlás stb. kialakulásának valószínűsége minimális, míg az ivarérés után elvégzett ivartalanítások esetében jelentős lehet. A korai és ivarérés előtti ivartalanítás hatására az ivartalanított egyedek kölyök kora „megnyúlik”, a kölyökre jellemző viselkedés (pl. játékosság) a nem ivartalanítottakhoz viszonyítva hosszabb ideig tart.

Kérdés: Okoz-e elhízást az ivarérés előtt vagy után végzett ivartalanítás?

Válasz: Nem feltétlenül. A gazdán múlik. Az ivartalanított eb hajlamosabb az elhízásra, a takarmány energiatartalmának 20-30 %-os csökkentésével az elhízás egelőzhető.

Kérdés: Van-e hatással az ivarérés előtt, illetve után végzett ivartalanítás az ivar és járulékos szervek daganatos megbetegedéseinek kialakulásában?

Válasz: Igen, határozottan jótékony hatása van az említett megbetegedésekre ill. azok megelőzésére. Mind a korai, mind az ivarérés előtti ivartalanítással kapcsolatban elmondható, hogy a méhbetegségek, a tejmirigy daganat, a herebetegségek kialakulásának valószínúsége gyakorlatilag nulla, a prosztata megbetegedések kialakulása minimális. Az ivarérés utáni ivartalanítás is jelentős pozitív hatással van az említett megbetegedések kialakulására, sőt egyes betegségek (prosztata, cukorbetegség, stb.) kezelésében az ivartalanításnak is nagy szerep jut. A nemi hormon függő végbélnyílás környéki daganatok előfordulása mindhárom módszerrel megelőzhető vagy csökkenthető.

Kérdés: Milyen hatással van az ivarérés előtti vagy utáni ivartalanítás az álvemhesség kialakulására?

Válasz: Az ivartalanított szukáknál álvemhesség nem fordul elő.

Ajánljuk továbbá az ivartalanítás helyes időpontjának megválasztásával kapcsolatban az alábbi linket:

[link]

2009. júl. 3. 20:21
 19/25 A kérdező kommentje:
Bocsi azt elfelejtettem írni,hogy primitívek ne írjanak!!Akinek nincs gyereke csak kutyája az meg nem is értheti a helyzetemet,TE MAJOM!!:)Már hónapok óta próbálok helyet keresni neki,a gyerekre nem támad,rám morog,de mivan ha véletlen..jajj,sose tudni,néha olyan dinka kutya.Tanítgattam,kézjeleket ismer,labdaimádó,de tartok tőle,megverni nem akarom ha rámmorog,bár sokan azt mondják.Sokszor el van engedve,akkor is ha én is kint vagyok a gyerekkel,de fél pillanatra se hagyom ott.Higgyétek el nagyon kinlódom mi legyen,mert na...nem bízom benne!A kutyapszihológiáról hallottam,de nem találom a könyvet a boltokban.Ja és vidéken lakom,a környéken nincs kutyaiskola,ezért se jönne össze a dolog.:(
2009. júl. 3. 20:36
 20/25 anonim ***** válasza:

mint már írtuk páran ivartalanítás és belinkeltem az előbbi hsz-emben egy cikket,azt be kéne tartani..

lehet sajnálkozni,hogy nincs kutyasuli stb stb,vagy be lehet tartani azt ott elírtakat a kutya élete végéig..

ja és sokat kéne mozgatni,nem csak kertben,hanem elvinni sétálni is,pár órára naponta..

2009. júl. 3. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!