Hogyan érjem el, hogy nyugodt legyen a kutyám?
rengeteg "hogyan neveljük a kutyát" című cikket olvastam az interneten, a falkavezérségtől kezdve mindenen át, de mindenhol azt írják várjam meg míg a kutya lenyugszik.
De ez egyszerűen nem megy. Amint meglátja a jutalomfalatot elkezd ugrálni, mikor mondom neki,hogy ül és marad, akkor teljesíti ,azonban remeg,és nem bír másra koncentrálni,csak arra,hogy mikor adom már oda neki a falatot. (Egyébként egy 2-3 év körüli kan beagleről van szó,kb 1 hónapja hoztam a menhelyről)
Egyébként itthon sokat alszik ,tehát a nyugodtság a tanítás közbeni módra vonatkozik!
Várj tovább :) Néha őrjítően sokáig kell várni, de egyszer meg fogja unni.
Meg persze fáraszd le rendesen, mert ha amúgy tele van energiával, akkor kajára is jobban rá fog pörögni.
Hú, ezzel aztán elleszel... Nekem terrierem van, és kb. a plafonon rohangál, amikor meglátja, hogy a pórázért nyúlok, közben fejhangon süvít. Akkor most várjam meg a nyugodt, megadó magatartást... közben ránk esteledik. Eh.
Sajnos ehhez tényleg csak acélidegek és türelem kell. Meg sok idő. Lehet, hogy öt perc lesz, lehet, hogy 15, lehet, hogy fél óra. Hajrá...
Szia!:)
Nekem egy valami nem tiszta:
Mikor veszed elő a jutalomfalatot?
Már előre nyúlsz érte/esetleg kézben is tartod, amikor kiadod a parancsot?
Ha igen, akkor ez hiba!
A jutalomfalatos tasak legyen az oldaladon, de inkább kicsit a hátad felé eső részen.
Add ki a parancsot, és csak akkor nyúlj a zacsiba, ha a kutya megcsinálta.
Ez nagyon fontos lenne!
Amúgy az én egyik kutyám is ilyen, hogy remegve várja a kaját...
Szerintem ez nem gáz (pláne, ha menhelyiről van szó) addig, amíg a kutya ettől függetlenül teljesíti a feladatot...
Az enyém sokat éhezhetett, nem fogom elvárni tőle, hogy a kaja ne legyen számára fokozottan központi téma...
ja igen, és ahogy írták előttem is, legyél iszonyú nyugodt. bármi van, fő a higgadtság.
ez a testbeszédeden és a hangsúlyodon is érezhető legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!