Kutyám csak a kezemből hajlandó enni mit ajánlotok?
Akár milyen tápot vehetek neki a 8000 FT-os tápot sem eszi meg
ha nem a kezemből adom a konzervet néha megeszi de sokszor otthagyja és 1 óra múlva dobhatom ki csak akkor eszik ha kézből kínálom de akkor egy vödörrel is megenne ha csak ki van öntve a száraz akkor napokig hozzá sem nyúl és le is fogy. Alapból nem válogatós mert kézből még a salátát meg a gyümölcsöt is megeszi, csak akkor hajlandó enni ha egy másik kutya beleeszik a kajájába de ez nem igen fordul elő mert egy kutyám van.
Csak este viszed sétálni? Mert az baj... egy nap többször kell minden kutyának sétálnia.
Vidd le reggel, fáraszd le és utána adj neki enni. De ha 10-15 percig nem eszik, vedd el előle a kaját. Mert ha egész nap nézi, nem is fogja enni.
Ha reggel nem jött ez be, akkor próbáld meg később... megint séta, fárasztás és utána megint rakd oda.
Most nosztalgiázok egy kicsit. Szinte szóról szóra leírtad, mit játszott el velem 19 évvel ezelőtt az első kutyám.
Egy évig mindenféle trükköket kipróbáltam: főztem-sütöttem neki,ha úgy kérte, akkor fagyosan kapta a csirkemellet, hazahoztam mindenféle kutyát, hogy legalább féltékenységből egyen.
Pedig a válasz ott rejlik a kérdésben: Nem kicsit el lettek kényeztetve őkelméék. "Ha nem eszem, akkor majd a gazdi ad mást, meg sírva könyörög, hogy legalább a tenyeréből egyek, én meg röhögök rajta, hogy totál hülyére veszem."
Én sem hittem el, (meg a lágy szívem sem vitt rá) hogy 3 nap éhezés megteszi a hatását. 1 év után beszereztünk mellé még egy kutyát, hogy hátha majd akkor féltékenységből jobban eszik. Persze, hogy ez sem volt hatásos. A kicsi dagadt lett, mert megette a nagyét is. :)
Aztán úgy alakult, hogy nyaralni mentünk és a kutyákokra az iskola oktatója vigyázott. Első nap kiosztotta a tápot az enyémeknek meg az ő két kutyájának. Akelám nézte nagy finnyáskodva, hogy "jobb nincs?" A többiek befalták, hát tőle is elvette a tányért. 2. nap ugyanez. 3. nap szintén.
4. napon megette a sajátját, a másik kutyámét és elverte az oktató kutyáját is hogy elvegye az övét is.
Innen kezdve 15 éves és 3 hónapos koráig egyetlen este sem volt, hogy ne nyalta volna tisztára a tányérját.
Amikor már nem kérte a vacsoráját, akkor tudtam, hogy itt a vég. :(
Ezt az éheztetéses dolgot fél évesnél fiatalabb kutyával óvatosan csinálnám, de 1 éves kutyával már nyugodtan mehet a menet :D
Kutyám is eljátszotta pár éve, hogy nem kell a kaja itthon...bezzeg sétán másoktól kellett.
Na, bekeményítettem. Fél adagokat raktam le elé esténként. Ha nem nyúlt hozzá, elvettem. Ha félbehagyta, szintén elvettem. Kb. 6 nap után jutottunk el oda, hogy megette a fél adagot rendesen :) Pedig rendesen meg volt dolgoztatva akkor is.
Azóta vele sincs gond...sőt, nappal ha akarok adni neki valamit, csak úgy vánszorog érte és nyüstölni kell :D de este triplaszaltót is ugrana kajáért, ha tudna :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!