Milyen házőrző kutyát ajánlotok?
A Belga juhász nem házörző és nem is családi kutya. A dobi jó lehetne, de ő meg kint fog fázni.
Az óriási kert nálatok mit jelent?
Olcsó, jó kutya meg nincs. Jó kutya, csak olyan áron van, ami a létrhozása költségét fedezi (stabil szülőpár, fedeztetés, speckó táp és bánásmód a szukának, a kölykök tartása, szocializálása 12 hetes korukig, stb - ez nem olcsó, sőt).
Az olcsó kutya szerencsejáték, ami egy 2 éves és egy kistestű kutya (bocs, nekem a középuszkár ebbe a kategóriába tartozik) mellett nem egy életbiztosítás.
A házörző a kertben különben lefújható, lemérgezhető. A kertben tartott kutyától csak az a betörő nem megy be, amelyik nem akar bíblődni plusz fél órát a bejutással.
Hosszú távon lehet olcsóbb a riasztó. Mert a kutyát etetgeted 10-en évig, oltatod, jó esetben - bár ez kis hazánkban nem divat - tanítatod, kezelteted, ha beteg. stb.
Ne érts félre. Szeretem a kutyákat, nekem is van, szintén házőrzés a fő feladatköre, oda is szögez bármilyen idegent a bejárati ajtóhoz, ahogy kell. DE! Valamennyire értek is hozzá.
Nagyon át kell ezt gondolni, mert hosszú távon ez nehéz, drága, időigényes, stb. Pici gyerek mellett, másik kutyával nem mindenki tud még egy kis időt és még egy kis pénzt szánni erre, pláne folyamatosan a köv. 10 évben.
Ok. Akkor a következő a javaslat:
pireneusi, komondor, moszkvai, káj.
Hirtelen ennyi. Ezek jó kutyák. Ha akarod se mennek be a házba.
Mindenképpen szukát javaslok, de akkor is kemény kezet igényel, folyamatos fogalalkozást.
Jó helyről vedd, mert egy szaporított, labilis idegrendszerű örző-védő időzített bomba lehet a kertben.
De, azért még egyszer: a riasztó hosszú távon sokkal olcsóbb.
Az őrző-védő kutyákhoz kell tapasztalat, kemény, következetes nevelés.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!