Milyen kutyát ajánlotok?
Valami középnagy termetű kutya kellene, de nem éppen Dán dog. Lényeg, hogy jól védje a házat, az idegent ugassa meg. Az sem hátrány, ha kicsit agresszív tud lenni.(persze csak gazda utasítására) Vannak itt még 2 ló, tehén, juhok, disznók, tyúkok, nyúlak, macskák, ami egy kissebb gazdaságban előfordul. Hogyha róka vagy görény jár, akkor kergesse el (baromfik miatt). Az is fontos, hogy bírja a hideget, (Erdélyi vagyok). Időm lenne rá, egyébként is nagy a birtok, lenne hol levezesse az energiáját. A tyúkokkal azért jól jöjjön ki, nehogy rászokjon és kezdje enni őket (mondjuk ez nevelés kérdése, de fajtán belül is hajlamos tud lenni rá), a gyerekekkel jól jöjjön ki (én 15 éves vagyok (fiú), de van két kisseb húgom).
Összességében egy energikus, jó területőrző (nem pásztorkutya), jól jöjjön ki a gyerekekkel, és inteligens(!) legyen.
Én a Német juhászra gondoltam, hogy megfelelne, de ezt lehet csak én látom így. Tapasztalatom, mondhatni van, azzal nem lesz gond Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!