Kb az ebek 90% a alkalmas házőrzésr is. Szép. Kinek mi az. Van a kau, ami ok házőrzésre. Szerintem szép is, de lehet neked nem. Vagy a roti, vagy a cane corso... Érted. Kicsit bővebben.
2013. júl. 17. 08:33
3/19 anonim válasza:
Házőrzőnek egy jó kerítést, és riasztót ajánlanék. Manapság ha be akarnak menni, bemennek mindegy milyen kutya van ott. Leöntik savval, leütik, leszúrják, purhabot fújnak a szájába és sorolhatnám, és mielőtt azt hiszed ez mind megtörtént eset.
Előzőnek: nem, egyáltalán nem minden kutya jó házőrzőnek...
ez így igaz, a kutya már nem akadály, az előttem szóló leírta a lényeget :) nekem egy cane corso-stafi keverékem van és egy Border... a stafi meg sem szólal, csak ha muszály, a Border Collie viszont nagyon éber. Még a kaját is eldobja, ha hangot hall és megy ugatni a kapuhoz.
25/N
2013. júl. 17. 08:54
6/19 A kérdező kommentje:
Van riasztó is de kell egy kutya olyan környéken lakunk ahol a barnák azt hiszik hogy bármit megtehetnek hajnalbam is bemásztak az ablakon elloptak egy táskát szerencsére nincs nagy kár de elmennek a..... az meg köztudott hogy ezek a mocskok félnek a kutyától mint a tűztől ,én németjuhászra gondoltam de nem tudom hogy mennyire Alkalmas erre a célra
2013. júl. 17. 09:03
7/19 anonim válasza:
8:54 vagyok. teljesen megértelek, borzasztó mik mennek manapság :( én nem azért írtam, hogy ne vegyetek kutyát, persze vegyetek, amúgy a német juhász is jó :) és igen félnek tőlük, csak úgy rohannak át a másik oldalra, ha a corso-t sétáltatom, viszont sok ismerősömnél előbb (valószínű) felálltak a kerítésre, és mérgezett kajával megetették a kutyát, meg meglőtték :( r.hadt senkiházik.... itt még talán a közömbösítés lenne valamicske megoldás, hogy a kutya csak x embertől fogadjon el ételt, és akkor már beetetni nem tudják, de ez komoly kiképzés és nem is olcsó
2013. júl. 17. 09:11
8/19 anonim válasza:
Én egy menhelyről hoznék el egy felnőtt kutyát, azon egyszerű okból, hogy ha veszel egy szép kölyköt és nem a házban tartod, akkor el fogják lopni. Kölyök kutyától nem fél a c. A kölyök kutya egyébként sem tudja még őrizni a házat. Tehát még legalább 1-1,5 évig lényegében bent kellene tartanod, a feladatát nem látná el.
2013. júl. 17. 09:36
9/19 anonim válasza:
Pásztorkutyát vagy egyéb nagytestű őrző-védő fajtát.
Ha csak jelezni kell, akkor a magyar terelőfajtáknál talán nincs is jobb.
Az ilyen "házőrzésre ne kutyát vegyél, hanem építs magas kerítést és szerelj fel riasztót, mert ahova be akarnak menni oda be is mennek és a kutya semmit sem ér" típusú válaszoknak semmi értelme. Mert ahova be akarnak menni, oda bemennek magas kerítés és riasztó ellenére is.
A kerítés kevésbé, de a riasztó és a kutya a besurranók és egyéb piti bűnözők ellen tökéletes. Bizonyított, hogy ahol kutya van, főleg ha nagy termetű és még inkább valami vérmes fajta, akkor azt a házat elkerülik az ilyenek. Nem csak azt a házat, hanem a környéket is.
2013. júl. 17. 09:59
10/19 anonim válasza:
egy kutyát viszonylag gyorsan meg lehet mérgezni..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!