Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlotok...

Milyen kutyát ajánlotok házőrzőnekk?

Figyelt kérdés
Sziasztok kellene nekünk egy kutya ami jól őrzi a házat milyen kutyát ajánlotok? De lehetőleg szép baráti formájú kutya.
2013. júl. 17. 08:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
9:59 akkor te valószínű valami úri negyedben élhetsz, ha azt hiszed oda nem mennek be, ahol nagy termetű kutya van.... a városban, ahol lakom nem egy helyre mentek be a nagy kutya ellenére, sőt még gyilkosság is történt. Szóval elég nagy butaságot írtál :)
2013. júl. 17. 10:15
 12/19 anonim ***** válasza:
ja és szeretném látni azt a bizonyítékot... :) ami tényleg bizonyítja, és nem ilyen netes blogokra meg okosok agyszüleményére gondolok
2013. júl. 17. 10:16
 13/19 anonim ***** válasza:
Kuvaszt,de csak akkor,ha nem csak házőrző,hanem társ is lehet egyben(mondjuk ez minden fajtára vonatkozik).Nagyon fontos lenne,hogy kiskorától kezdve neveljétek belé,hogy földön talált vagy idegenek által kínál ennivalót NEM SZABAD elfogadni.Mert oké,hogy az indiánok félnek tőle,de mi sem egyszerűbb,mint egy kis mérgezett cuccot behajítani,és akkor öt kutyád is lehet,ha szerencsétlenek feleszik és kínok közt elpusztulnak.Nekem kuvaszom van,nagyszerű jellemű és külsőre is gyönyörű,tekintélyt parancsoló megjelenésű kutya.Megvesztegethetetlen,bátor,ha bárki engedély nélkül bejön,eddig ő az egyetlen kutyám,amely gondolkodás nélkül harapott is az illetéktelenekre.Ellenben ha én engedélyt adok a belépésre,elfogadja a döntésem,hang nélkül félrevonul és lefekszik,de azért messziről figyel,hátha lépni kell.Arról nem beszélve,hogy a magyar fajtáink 1-2 kivétellel a kihalás szélén állnak a saját országunkban szégyenszemre,én mindenképp támogatom,hogy az eredeti feladatkörüknek megfelelő célra a nemzeti fajtáink közül válasszanak.(Oké,ölbekutyánk nincsen például,de terelésre miért ne mudit,pulit,pumit a külföldiek helyett,őrzésre kuvaszt,komondort a keleti pásztorkutyák-kau,káj-helyett?)Ha valakinek egy külföldi fajta a szerelemkutya,semmi baj nincs,válassza a neki tetszőt,de aki nem tud dönteni és ez is,az is tetszik,annak javaslom,inkább nemzeti kincseinket részesítsék előnyben.Én a kuvaszban mindent megtaláltam,amit egy kutyától várok,szépséget,intelligenciát,hűséget,nyugalmat,gazdaimádatot és határozott fellépést egyaránt.Ha nem vagy ellene valamilyen kifejezett okból(külleme nem tetszik,hülye mendemondák-igaz,a szabadságkorlátozás,láncon tartás nem neki való!)csak ajánlani tudom.
2013. júl. 17. 10:16
 14/19 anonim ***** válasza:

Mint írtam, a legtöbb betörést az alkalom szüli, besurranók, akik nem rendelkeznek semmilyen komoly felszereléssel és tudással. Ami számít nekik, hogy a lehető legkönnyebben, a lehető leggyorsabban, a legkisebb feltűnést is elkerülve, a lehető legnagyobb értéket vigyék el, amit csak tudnak. Ezek nem profik, akik szépen megtervezik és vagy célorientáltan tudják, hogy mit akarnak elvinni, vagy úgymond az egész lakást kipakolják. Ez nagyon ritka és csak bizonyos házakat, villákat rabolnak ki így. A hétköznapi ember családi háza túl nagy kockázattal járna és túl kevés jövedelemmel.

Amint megszólal a riasztó vagy ugatnak a kutyák, máris tűnnek el. Megmérgezni pedig? Az én kutyám alapból nem eszi meg azt, amit idegen bedob neki. Ki lett próbálva, én is meglepődtem. De az is, amelyik ilyet tesz, egy kis trükkel/neveléssel leszoktatható róla. Innentől kezdve gyakorlatilag megszűnt a mérgezés lehetősége. A kutya ugatni fog, az emberke pedig inkább elmegy könnyebb zsákmány után nézve.

Ha pedig több kutya van a kertben, akkor ez fokozottan érvényes.

Ha pedig profik jönnek? A kutyát lelövik, fejbe verik, stb., de ugyanez a helyzet a riasztóval, egyszerűen semlegesítik.

Egyszóval: a kutya ugyanazt tudja, mint egy riasztó. Előnye-hátránya mind a kettőnek van a másikkal szemben természetesen. A riasztó jóval olcsóbb. A kutya viszont nem egy személytelen valami, hanem egyben családtag, társ is.

2013. júl. 17. 10:41
 15/19 anonim ***** válasza:
Ahova pedig úgy bementek, hogy ott volt a nagy kutya, egyszerű a képlet. Az a kutya nem nevezhető házőrzőnek. Nem minden nagykutya házőrző. Egy bernáthegyitől, leonbergitől, berni pásztortól, újfoundlanditól ne várjuk ezt el. Vannak egyedek ezekben a fajtákban, amelyek megteszik, de ritka, hiába 50-80kg a tömegük. Még az úgynevezett őrző-védő fajták egyedei sem őriznek mindig, még amikor ki vannak képezve, akkor sem. A begyakorolt szituáció és az élet egészen más. Arányaikat tekintve a legjobb házőrzők a pásztorkutyák, bennük a legerősebb a territoriális ösztön és a vagyon védelme iránti elkötelezettség. Ahol ilyen kutyák vannak, azt messziről elkerülik a suttyók. Persze profik ellen esély nincs, de attól a riasztó sem véd meg.
2013. júl. 17. 10:46
 16/19 torma válasza:
Egyet értek az előttem szólóval. Nekem 2 komondorom van, mellette 2 kis testű kutya. Falun lakom,elég gyakori a piti lopkodás. A komondor, és úgy általában a pásztorkutyák a legvérmesebb, és legelkötelezettebb területvédők. Az én 2 komim is brutális lendülettel, és energiával robban ki a szőlőlugas hűvöséből, ha idegen áll meg a kapuban. Több helyre is bementek már felénk a zsiványok, de hozzánk még nem merészkedtek. Habár az igaz, hogy ha nagyon be akarnak menni, úgyis bemennek.
2013. júl. 17. 14:21
 17/19 anonim ***** válasza:
Nos igen, valóban ugyanazt tudja egy risztó meg egy kutya, csak a riasztót nem kell nevelni, etetni, szocializálni, iskolába járatni, sétáltalni. És legfőképpen ezek hiányában nem fog bekattanni... Németjuhászt házőrzésre legrosszabb. A nj egy munkakutya, ami nagyon kemény nevelést és foglalkozást igényel, nem arra való hogy egész nap a kertben ücsörögjön. Valóban erre a célra még talán a legjobban a pásztor kutyák felelnek meg, de ez nem jelenti azt, hogy velük ne kellene foglalkozni. Tehát én akkor is azt mondom, hogy csak és kizárólag házőrzésre ne kutyát. Mellesleg nem tudom ti merre laktok, de nálunk előbb lopja el az indián a kutyát, minthogy besz*rjon tőle. pl barátnőmék csodaszép törzskönyves díjnyertes szülőktől származó nj kutyájuk egyszer eltűnt, és minő meglepetés pont megtalálta egy kedves lelkiismeretes c. család, akik jó pénzért nyomravezették barátnőméket. Először fizettek is, de a mikor másodszor is meglepő módon eltűnt a kutya, már legalább egyből tudták kikhez kell menni...
2013. júl. 17. 15:39
 18/19 anonim ***** válasza:

Nálunk is lopják a kutyákat. Bullterriert, staffordot, goldent és egyéb kutyákat is vittek már el.

Nálunk ilyen gond nincs. A komondor már 4 hónaposan őrzött hátul, 5-6 hónaposan pedig már az utcafronton is. Akkor már nagyobb volt mint egy felnőtt kan németjuhász.

2013. júl. 17. 15:45
 19/19 anonim ***** válasza:
2013. júl. 19. 02:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!