Milyen kutyát ajánlotok házőrzőnekk?
Mint írtam, a legtöbb betörést az alkalom szüli, besurranók, akik nem rendelkeznek semmilyen komoly felszereléssel és tudással. Ami számít nekik, hogy a lehető legkönnyebben, a lehető leggyorsabban, a legkisebb feltűnést is elkerülve, a lehető legnagyobb értéket vigyék el, amit csak tudnak. Ezek nem profik, akik szépen megtervezik és vagy célorientáltan tudják, hogy mit akarnak elvinni, vagy úgymond az egész lakást kipakolják. Ez nagyon ritka és csak bizonyos házakat, villákat rabolnak ki így. A hétköznapi ember családi háza túl nagy kockázattal járna és túl kevés jövedelemmel.
Amint megszólal a riasztó vagy ugatnak a kutyák, máris tűnnek el. Megmérgezni pedig? Az én kutyám alapból nem eszi meg azt, amit idegen bedob neki. Ki lett próbálva, én is meglepődtem. De az is, amelyik ilyet tesz, egy kis trükkel/neveléssel leszoktatható róla. Innentől kezdve gyakorlatilag megszűnt a mérgezés lehetősége. A kutya ugatni fog, az emberke pedig inkább elmegy könnyebb zsákmány után nézve.
Ha pedig több kutya van a kertben, akkor ez fokozottan érvényes.
Ha pedig profik jönnek? A kutyát lelövik, fejbe verik, stb., de ugyanez a helyzet a riasztóval, egyszerűen semlegesítik.
Egyszóval: a kutya ugyanazt tudja, mint egy riasztó. Előnye-hátránya mind a kettőnek van a másikkal szemben természetesen. A riasztó jóval olcsóbb. A kutya viszont nem egy személytelen valami, hanem egyben családtag, társ is.
Nálunk is lopják a kutyákat. Bullterriert, staffordot, goldent és egyéb kutyákat is vittek már el.
Nálunk ilyen gond nincs. A komondor már 4 hónaposan őrzött hátul, 5-6 hónaposan pedig már az utcafronton is. Akkor már nagyobb volt mint egy felnőtt kan németjuhász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!