Miért csinálja ezt a kutyám séta előtt?
Az elmúlt 1 hónapban furcsa szokása lett a 9 hónapos kutyámnak. Minden másnap megyünk sétálni vagy futni. Sűrűn járunk, mert nagy mozgás igényű fajta és én is az vagyok :D
Pórázon már nagyon szépen sétál, folyamat figyel rám. Van hogy húz de korrigálom és utána szépen megy. Szóval a séta részével nincs gondunk.
Az elindulás a nehézkes.
Az elmúlt időben különös szokást vett magára. Tudja hogy ha felhúzom a futó cipőmet akkor megyünk. Ki kell csuknom olyankor a lakásból, mert megőrül ha látja hogy készülődök. harapdál, ugat.
Aztán amikor rátenném a nyakörvet nem engedi, tovább ugat és el-el ugrik előlem.
Próbálom minden alkalommal jutalom falattal ösztönözni ilyenkor-. sosem tettem rá fel durván a nyakörvet. Nem értem miért csinálja. Nem engedi hogy rátegyem a nyakörvet. Majd amikor ráraktam akkor nekiáll rágni, rángatni a pórázt. Sosem csinált ilyet ez előtt. Mitől van ez? Mit tudok tenni ez ellen?
szerintem meg egyszerűen tiltsad és zavard a helyére a követelőzésért.
amíg nem nyugszik le, ne indulj el vele. a cipős ravaszság nem fog működni. mindig lesz valami ami be fogja nála kapcsolni a "megőrültem" gombot. akár a kulcs, akár az hogy szólítod, bármi.
egyszerűbb ha megérteted vele hogy disztingválja magát ilyenkor, máskülönben nem lesz séta, nem indultok semerre.
Egyszerűen érzi rajtam hogy megyünk. Van hogy nem kell a cipő ahhoz hogy tudja, hogy menet van. Hanglejtésből, mozdulataimból már tudja.
Jutalmat csak akkor kap ha nyugodt, sosem jutalmaztam ugrálást. Sokszor eljátszottam hogy ő dugja bele a fejét a nyakörvbe, és akkor kapta a jutalmat.
Megpróbálom ezeket amiket mondtatok. Köszönöm :)
Ne adj neki juti-falit addig míg nem tetted rá nyakörvet!!!
Ha rajta van a nyakörv és nyugodt, akkor adj neki kaját.
A kutya egész nap egy nagy udvarban van. de ebben a hőségben csak hajnalban merem elvinni és csak két naponta van erre lehetőségem a melóm miatt.
Köszönöm a válaszokat! kipróbálok holnap reggel pár tippet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!