Mely kutyafajták NEM tetszenek Neked? Miért? (Ha van olyan)
Hűha... Igazából azt kéne kérdezni, hogy melyik tetszik. Akkor lenne hely leírni xD Nagyon válogatós vagyok. Minden kutyát szeretek mint kutya, de olyan kutya nagyon kevés van akit a sajátomnak akarok!
Nem szeretek semmilyen extra kinézetű, emberek által elcsúfított kutyát! Lehet neki rövid lába, lehet méteres hosszúságú, vagy kopasz, ráncos, törpe, óriás, nyomott orrú stb. Sajnálom őket, mert sokan szenvednek (nem kapnak levegőt, nem tudnak elleni stb) és esztétikailag sem tetszenek. A legmegfelelőbb számomre egy természetes kinézetű, közepes szőrű, hosszú orrú, lehetőleg álló fülű, közepes-nagy kutya!
A kutyák másik fele meg szép esztétikailag viszont nem "szép" a viselkedése. Nem szeretem a barátságos, mindenkit imádó, sem a makacs kutyákat! Ezért pl vadászkutyát, keveréket sem szeretnék, mert ők máűsban jók nem az őrzésben. Nem szeretem a túl népszerű kutyákat, de őket inkább a gazdájuk miatt, mert sokan sajna el vannak szállva. Legjobban a pásztorkutyákkal, illetve a direkt őrzésre kialakított kutyákkal szimpatizálok!
Ezek a kutyák tetszenek végülis: dobermann (vágott füllel, vagy legalább rövid farokkal-na ezért mindenki le fog pontozni! :D :S), kaukázusi juhászkutya, beauceron (vágott füllel), mudi, amstaff, ausztál juhász. De ezek közül csak mudit és dobermann szeretnék egyszer majd! Szeretem nézni a rendőrkutyákat, őrzővédős versenyeket. Nagyon szépek a dolgozó német juhászok meg a belgák is, de egyiket sem szeretném.
Amúgy ha jóön szembe egy kutya akkor mindegy hogy néz ki és milyen fajta, én szeretettel nézek rá, de csak ezt a két fajtát szeretném tartani!
a westi,a mudi, a vizslák.
Nem tudom miért..csak mert nem:)
Nem a kutya méretétől lesz kutya az ember, ezt addig állítja mindenki amíg nem lesz társa egy kistestű kutya. (tapasztalat, bernipásztor után nem tudtam elképzelni "kiskutyát", de minden megváltozott azóta)Amúgy én a csivavát, bulldogok, pitbullok, mopsz, és a legrondább a bullterrier.
A westie örök szerelem<3
Köszönöm a válaszokat! Először azt akartam kérdezni hogy Mik a kedvenceitek, de olyan kérdés már volt.
Legtöbben a csivavával és a yorkival nem szimpatizálnak. A yorki szerintem gyönyörű. A csivava szerintem nem szép, inkább aranyos. :)
Szerintem a bullterrier csodaszép. Egyik kedvencem. Olyan gyönyörűen tudnak állni. Meg a Basset hound.
De valahogy más szemével nézve ezek tényleg nem annyira szépek, de nekem valahogy nagyon tetszenek.
23:24-es! Már neharagúdj, de honnan veszed azt, hogy az ÖSSZES Bull Terrier agresszív lenne? Vagy csak 1 et ismersz, aki nem bír téged? Vagy netán kettőt? Vagy kitalálom, egyeikkelse van tapasztalatod, csak nem tetszik a kutya, nem ismered, és akkor máris agresszív, mert ezt hallottad?! Képzeld el, nekem van bull terrierem. És nem agresszív, semmilyen mértékben, persze, aki bánotta, meg szórakozott vele, mikor kicsi volt, meg cukkolta, meg ijeszgette, na azt megmorogja a mai napig, és tudod sose fogja szeretni. De ettől függetlenül nem agresszív a bullterrier, se a pitbull, se a dobbermann, se a németjuhász... Ugyhogy nem kéne olyan mondatokat állítani, hogy agresszív lennea a bull terrier!
Bocs az OFF ért!
Nem jut eszembe a fajtája, de úgy néz ki, mint valami patkány. Lehet, hogy valakinek tetszik, nekem nem, és nemrég külföldön jártam, ott láttam egy nagyon kövér példányt, szegény kutyát még ha nem is olyan szép, de sajnálom, hogy a gazdi annyira nem foglalkozik vele, hagyja így elhízni, nem csak csúnyábbá tette a kövérség, de biztos vagyok benne, hogy a kutya egészségének se tesz jót, ja és kan kutya volt, szóval biztos, hogy nem terhes szuka. :-)
A többivel azért nagyjából ki vagyok békülve.
Ja, még azok nem tetszenek, amelyikeket beöltöztetik csilivili rucikba, jelmezekbe, amiknek nem nagyon van funkciójuk azon kívül, hogy a gazdinak tetszik. :-) De ez a gazdik hülyesége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!