Hogyan üdvözöljük a kutyát? Mindenütt hangsúlyozzák az ignorálást de az utána való részt nem igazán értem.
Ez a kérdés a minap ötlött fel bennem, épp olvastam valamit.
Nos értem, hogy mikor hazajövök, vagy csak bejövök a postaládától is... nem szabad figyelni a kutyára úgy 5 percig. Értem, hogy meg kell várni, míg lenyugszik és nem próbálkozik a figyelmünkért mindennel.
De amikor letelt az 5 perc (vagy kinek mennyi), akkor már le lehet guggolni, oda hívni a kutyát és köszönni neki elvileg.
No de ilyenkor már megengedett, hogy csóválja a farkát a kutya, lapuljon a füle, esetleg szét dobja magát a földön??
Én így szoktam csinálni, de most eszembe jutott, hogy a végén lehet nem cselekszek túl helyesen.
Szerintetek?
én imádom a kutyáimat, de a köszönést le tudom annyival hogy sziasztok azt jónapot. :D
Már ha olyanom van esetelg hogy oda akarom hívni őket akkor meg nem várok 5percet hanem azonnal hívom őket 1éves korukra ezt tökéletesen megtanulták.. és nem is jönnek már oda ha bejövök.
Ha viszont hívom őket akkor meg nagy örömködés van.
Én is szeretem látni, hogy örül. Ez is egy folyamat, így van eleje és vége is. Nos a végét nem tudtam hova tenni.
Sose szerettem ha felugrált rám egy kutya, mert ki tudja épp mennyire vagyok koszolható ruhában... vagy szatyor van nálam és ő meg véletlenül kiszakítja, akkor csak mérges lennék, na neeem.
Szóval ugrálás nálunk sincs meg hiszti. Akkor csinálom tovább úgy, ahogy eddig. Várok míg picit lenyugszik, aztán odahívom. De ha túlpörög, akkor ott fogom hagyni.
Persze az odahívást sem úgy értem, hogy elkezdem gyömöszölni meg gügyörészek neki, de akkor ezek szerint azzal nem rontok a dolgon, ha megsimizem nyugodtan, adok egy puszit aztán ennyi. :)
Köszi a válaszokat!
Van, mikor a kertbe lépéskor odaszólok a kutyának, hogy szia, jó voltál, stb-stb...Van, hogy rezzenéstelenül megyek be a lakásba.
Távollétem időtartamától függően vagy fekszik tovább a helyén kis farkcsóválás közben, vagy odakocog és csóválva bekísér a házig :) Ha hívom, odakocog, kis simi-simi és megy dolgára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!