Mit lehet tenni ha a kutya nem 'hajlandó' kint végezni a dolgát?
Lett egy kis szobakutyusom,akit kiskorában (mikor még nem vihettem ki) pelusra szoktattam, maximum 2 hét telt el és nem történtek balesetek a peluson kívül. Már lehet vinni sétálni-és viszem is- de az a problémám,hogy nem végzi odakint a dolgát.
Már tettünk ki a kertbe ürléket a pelusról,hogy érezze,hogy lehet kint. Volt,hogy mikor már láttam,hogy kakilni fog akkor kivittem és 2(!) órát kint voltunk és nem volt hajlandó,megvárta míg bementünk. És már bekelett vinnem,mert ilyen melegben nem hiszem,hogy jó lenne olyan nagyon sokáig kint lennem. Séta után meg szabályosan szalad be a pelusra pisilni.
Teljesen tanácstalan vagyok. Mindenki mondja,hogy ne aggódjak,majd rájön.
Csak nyaralni is nemsokára megyünk és hosszú lesz az út és akkor kénytelen lesz odakint piszkítani és nem a kocsiba,addig meg jó lenne ha rájönne ,hogy kint is lehet.
Szerintetek érdemes lenne már kidobni a pelust és akkor folyamatosan hordani kifele és egyszer úgyis rájön?
Mit tegyek?
Kutyapelus? Anyám, borogas....
Az előttem szólónak igaza van. Minél többet kint.
Még annyi: úgy vettem észre, füvön jobban megy nekik - legalábbis az enyémnél könnyeben jön az ihlet. Vidd olyan helyre, ahol minél több fű van, nem pedig beton, térkő, aszfalt stb.
Nincs semmi eltolva, a kutyád meg fogja tanulni. Vidd kutyák közé, hogy érezze más kutyák pisijét, kakiját, lássa, hogy ők is ott intézik.
Ha bent pisil, akkor szólj rá, hogy nem, ha kint, akkor nagyon dícsérd meg, jutalmazd valami finom falattal. És közben mond neki, hogy pisilj. Azt is meg fogja tanulni, hogy mit jelent a szó.
Off: az én kutyám is pelenkára volt előnevelve, de onnantól, hogy kijártam vele sétálni, 1-2 hét alatt teljesen leszokott arról, hogy a lakásban intézze a dolgát. 1 éves koráig ki volt téve, de 4 hónapos kora után már nem ment rá többet.
Köszönöm szépen!
Az állatorvos mondta amúgy,hogy mostanában több kutyát vittek hozzá és,hogy ő nem ajánla,hogy kivigyem a következő oltásig. Én megfogadtam a tanácsát,főleg,hogy sok errefelé a kóborkutya is és a kertbe is simán beszöknek. Így utána érdeklődtem és a pelust ajánlották. Nem akartam én rosszat neki,elhihetitek.
Egyik ismerősünket megkértem,hogy hozza már el a kutyáját sétálni,hogy lássa tőle is,hogy kint végzi a dolgát ,szóval most más kutyákkal is megyünk majd sétálni, a pelust kidobtam és megfogadom a tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!