Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni ha a kutya...

Mit lehet tenni ha a kutya nem 'hajlandó' kint végezni a dolgát?

Figyelt kérdés

Lett egy kis szobakutyusom,akit kiskorában (mikor még nem vihettem ki) pelusra szoktattam, maximum 2 hét telt el és nem történtek balesetek a peluson kívül. Már lehet vinni sétálni-és viszem is- de az a problémám,hogy nem végzi odakint a dolgát.

Már tettünk ki a kertbe ürléket a pelusról,hogy érezze,hogy lehet kint. Volt,hogy mikor már láttam,hogy kakilni fog akkor kivittem és 2(!) órát kint voltunk és nem volt hajlandó,megvárta míg bementünk. És már bekelett vinnem,mert ilyen melegben nem hiszem,hogy jó lenne olyan nagyon sokáig kint lennem. Séta után meg szabályosan szalad be a pelusra pisilni.

Teljesen tanácstalan vagyok. Mindenki mondja,hogy ne aggódjak,majd rájön.

Csak nyaralni is nemsokára megyünk és hosszú lesz az út és akkor kénytelen lesz odakint piszkítani és nem a kocsiba,addig meg jó lenne ha rájönne ,hogy kint is lehet.

Szerintetek érdemes lenne már kidobni a pelust és akkor folyamatosan hordani kifele és egyszer úgyis rájön?

Mit tegyek?

2013. aug. 1. 13:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A kertbe viszed ki, vagy az utcára mész vele?
2013. aug. 1. 13:25
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Pelus kidob, kutya sűrűbben kihord.
2013. aug. 1. 13:27
 3/14 anonim ***** válasza:
Ha már így sikerült elcseszni, akkor mi sem egyszerűbb. A pelenkát a kertbe tedd, bent ne legyen semmi, se rongy semmi más. Úgy tudja, hogy csak arra szabad. Gondolkozz a fejével.
 4/14 A kérdező kommentje:

Ha látom,hogy nemsokára végezni szeretné a dolgát akkor csak a kertbe engedem ki. Amúgy meg naponta minimum háromszor megyünk sétálni plusz napközbe is kiengedem.

Mivel szeptembertől iskolva van,ezért reggel 6-kor megyünk egy hosszabb sétálra aztán napközben max fél órásra,mert nagyon meleg van. Aztán este/éjszaka egy jó nagy sétára.

Kiengedve pedig folyamatosan kivan.

5/14 anonim ***** válasza:
100%
De igen, legjobb az lenne, ha teljesen kidobnád azt a hülyeséget, és amint látod, hogy dolgát végezné, zavarod ki, majd addig nem engeded vissza míg be nem végezte. Ha esik az eső, -60 fok van, akkor is.
2013. aug. 1. 13:28
 6/14 A kérdező kommentje:

Anya tette már ki a pelenkáját a kertbe,akkor egyszer arra kakilt. Aztán a kakit pedig letettem a földre.

Én nem akartam elcseszni,de állatorvos meg a szakboltba is a pelust ajánlották,fórumokon is. Nem tudtam,hogy ezzel fogok ártani neki.

2013. aug. 1. 13:29
 7/14 anonim ***** válasza:
Meg egyáltalán, ha van kert, mi a fenének van bent?
2013. aug. 1. 13:29
 8/14 A kérdező kommentje:

Kidobtam a pelenkát!!

Ja és minden evés után is kiszoktam vinni,mert akkor szokta még a dolgát végezni.

2013. aug. 1. 13:31
 9/14 anonim ***** válasza:

Nos ezért mondják azt, hogy mielőtt állatot fogadsz magadhoz, nem ártana tájékozódni.

Sajnos sikeresen eltoltátok ezt a kört. Alapból nem kellett volna pelusra szoktatni a kutyust... most pont az ellenkezőjét értétek el.

Értem én, hogy féltetted míg nem volt beoltva, de ilyenkor annyi a teendő, hogy pisilni kiviszed de más állatokhoz és emberekhez nem engeded oda. Más is így csinálja.

Sajnos most jöhet a küszködés, valamelyik kutya hamar rájön, hogy kint végezze a dolgát, de valamelyik nem.

Pelust most már egyáltalán ne használjátok bent! Tessék kidobni vagy kivinni a pelust az udvarra, sokat kihordani a kutyust. Valamint bent jó alaposan mossatok fel. Attól, hogy a pelusra pisilt bent, a szag még érződik a lakásban.

2013. aug. 1. 13:32
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Minden nap vagy másnap felszoktam mosni.
2013. aug. 1. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!