A férjemet megharapta 1 kutya, a "gazdája" azt mondja hogy
hozzá 2 hete ment oda az eb. Nincs oltása. Az állatorvos
csak pénz fejében hajlandó megnézni. Mi sajnos ezt nem
tudjuk kifizetni, a "gazdi" meg 100% hogy nem fogja. Mi a
teendő?
Én a helyedben fognám feljelenteném és mivel a kutyának nincsen oltása ezért birságolnának és a valamit elértek a perben akkor ki kell fizetni a tulajnak a vizsgálati díjat. Ez minden ami tehető:feljelentést kell tenni.
2013. jan. 4. 16:39
A férjed harapásáról látlelet, kórházban szólni h oltatlan kutya harapta meg (kap majd egy szép sorozat oltást) de ismeri a gazdát és tudja a címet, a kórház ezt köteles jelenteni a hatósági állatorvosnak, aki majd eljár.
2013. jan. 4. 16:54
Lehet hogy csak én nem értem a kérdést... mi is igazából? Hogy kihez lehet fordulni - de mivel? Megnézetni állatorvossal hogy veszett-e de senki nem akarja kifizetni azt az 1000 Ft-ot? Ennyit nem ér meg a férjed egészsége hogy kifizessétek? Nem értem... Vagy kártérítést akartok mert tönkretette a férjed ruháját a kutya, vagy büntetést akartok kiszabatni a kutya gazdájára, vagy mit akartok?
2013. jan. 4. 16:55
kórházba azonnal! ott elindítják a bejelentési folyamatot, illetve kapni fog a férjed egy oltássorozatot. ha a kutyának nincs oltása, akkor veszettség-gyanús, ez nem fizetett szolgáltatás az állatorvostól, hanem kötelező eljárás a hatósági állatorvostól, hogy kivizsgálja. a hatósági állatorvoshoz ha jól tudom nektek kell bejelentést tenni, ő fog eljárni, és valószínűleg jól meg is bünteti oltási könyv híjján a tulajt.
2013. jan. 4. 21:43
Ahogy fentebb irtak, a korhazban majd inditanak eljarast. A kutyat hatosagi allatorvos fogja megvizsgalni es kotelezni a gazdat a veszettseg elleni oltas beadasara. Szerencsere idehaza a veszettseg meg a vadallomanyban is ritka dolog. A ferjed keszuljon fel mert az oltassorozat fajdalmas lesz, ha jol remlik mintha mellkasba adnak de ebben nem vagyok biztos.
Amugy a jegyzo feladata eljarni meg ilyen ugyekben. Ha nem reagalna akkor lehet figyelmebe ajanlani az allatvedelmi torveny ide vago reszet. Gazdanak akkor szamit ha "gondos gazdakent" jar el. Ha a kutyanak elotte volt gazdaja akkor 1ev utan kerul az uj gazda tulajdonaba, ha pedig nem volt (nem jut eszembe a jogi kifejezes ra) akkor alapbol azza valik ha befogadta.
2013. jan. 5. 06:14
6/11 A kérdező kommentje:
Tisztelt Wintersunset!Ha 1000 ft-on múlna hidd el nem gondolkoznánk .Csak az a baj hogy a mi városunkban nincs hatósági állatorvos,csak a szomszéd faluból jönne át egy magánállatorvos és nála ez kb 15000 ft-ba kerülne.Még ez is megérné hogy kifizessük de sajnos nincs rá fedezetünk.A kérdésem az hogy ha mi nem tudunk a "gazdi" meg nem fog ,akkor kihez tudnánk fordulni hogy mégis megnézzék azt a kutyát.
nem értem mi nem volt ezen egyértelmű?
a kórházban fogják elindítani a hivatalos eljárást, úgy is, mint veszettségi oltássorozat és úgy is, mint az eb megfigyelése. a kórházban el fognak igazítani, hogy mi a következő lépés, de ők is a hatósági állatorvoshoz fognak irányítani, aki HIVATALBÓL köteles eljárni, megfigyelni a kutyát, és oltási könyv hijján szigorúan büntet majd. de ha van oltási könyv, akkor is meg fogja figyelni a kutyát. nem nektek kell ezt fizetni, sőt, még csak nem is a tulajdonosnak (neki majd a büntetést).
2013. jan. 5. 13:44
8/11 A kérdező kommentje:
Tisztelt Wintersunset!Nem a pénz és a büntetés motivál minket .Ez a kutya az utcán kóborol,mert a "gazdájától" ezt tanulta,és hogy mással ez ne történjen meg ezért próbálunk rá megoldást találni.Ráadásul ahol ez a kutya kóborol minden nap arra járunk és van mikor gyerekekkel.Remélem erre is tudsz nekünk megfelelő tanácsot adni.Köszönjük
Hatósági állatorvos nincs mindenhol, de egy doki több körzetet lát el. HIVATALBÓL köteles lesz eljárni, te tök fölöslegesen hívnád ki a szomszéd helyről a dokit.
2013. jan. 5. 13:53
10/11 A kérdező kommentje:
Tisztelt Nagazi!Köszönjük a választ és megértettük.
Kapcsolódó kérdések: