Hogy mondjam meg a gyerek (ek) nek?
Szóval, arról van szó hogy van egy kis termetű kutyánk. Persze a kicsik mindig megrohamozzák, hogy "jaj de aranyos", meg minden, nincs is baj vele. De mikor "nyúzzák", rúgnak a kutya felé, akkor szólok (mert anyja nem teszi meg helyettem), hogy legyen szíves ne piszkálja a kutyát, ne rúgjon felé. Persze anyja látja. Ha a kutya meg lekarmolja egyből a kutya az ugrálós... (gyerek fűben ült)
Holnap jön egy "kicsit" nagyobb (kölyök)kutya, nem nagyon szeretném ha vele is ugyanezt csinálnák, én akárhányszor szóltam, folytatták... Próbáltam elmagyarázni nem egyszer..
A kutyát ha magamhoz hívom, odajön de egyből csalogatja vissza, mondván ő csak játszani akar vele.
Nem azt szeretném elérni, hogy antiszoc legyen a kutya, de azt se hogy a visító, rúgó kölykök baszogassák. :)
Tudom nem hülyék a gyerekek. Sőt...
Csak éppen rám nem hallgat, mivel még közel sem vagyok felnőtt, akárhogy magyarázom, tesz rá. Anyja meg beszél, és mikor 437664x szólok a kicsi kisfiára akkor hajlandó annyit mondani neki h "gyere, megyünk" de a gyerek kiveri a hisztit, hogy ő még kutyázni akar, és maradnak...:)
Ugyanezt a kérdést tedd fel a Gyereknevelés szekcióban is! Ott biztos többet tudnának érdemben hozzászólni, hogy hogy lehet hatni a kisgyerekre, én speciel csak a kutyákhoz értek valamennyire, a neveletlen kölköktől falnak megyek. :)
Szerintem az anyukára ügyet sem vetve guggolj le hozzá és szép szóval, okosan mondd el, hogy a kutya így és így szereti, ha simogatják, így és így szeret játszani, minden más rossz neki. Mutasd meg, hogy kell megszagoltatni a kezét, hogy kell eldobni a labdát, hogy kell leültetni a kutyát. Ha pedig már sok, akkor megint a gyereknek mondd el (úgy, hogy anyuci is értsen belőle...) hogy a kutyus elfáradt, sírás lesz a vége.
Tudod, a csivavánál sáros voltál eléggé te is. Nem minden gyerek működik úgy, hogy mond neki egy idegen valamit és azonnal úgy is fognak tenni. Ha szaladgált a vendég kislány nálad és nem értett a szóból, akkor a kutyádat arra az időre valahova el kellett volna tenni.Vagy a vendégeidet elküldeni. Az udvarra bemenést sem értem egészen. Nyilván van kapu, azon meg zár. Ha kutya van az udvaron, akkor kihasználja az ember azt a zárat.
Amúgy hogyan tudsz hosszabb ideig gyerekek között lenni a kutyával? Általában az ember sétál. Akkor szépen elmegy a gyerekek mellett. Ha pedig letanyázol a kutyával, azt nem gyerekek között szokták megtenni.
Alapból meg lett kérve a kisgyerek, hogy ne futkározzon (nem a kutya miatt, elesik vagy valami, nem lenne jó). Egy kölyök csivavát ami alapból "pszicho"nak van ítélve (legalábbis sokan mondták h tuti bolond lesz nagy korára a saját házban nem hinném el kellett volna csukni. A kutya akkor foglalkozott vele ha a gyerek rohangált, ugrált visított.
Van kapu, tény, de van aki természetesen jön be gyerekkel, a gyerek meg "jajj kutya" aztán már megy a kutyához, jobb esetbe. Volt aki rúg, visít hogy "jajj kutya"...
Persze el lett mondva van csengő, de van aki úgyis bejön... A gyerek meg persze 2 módon reagálhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!