Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy mondjam meg a gyerek...

Hogy mondjam meg a gyerek (ek) nek?

Figyelt kérdés

Szóval, arról van szó hogy van egy kis termetű kutyánk. Persze a kicsik mindig megrohamozzák, hogy "jaj de aranyos", meg minden, nincs is baj vele. De mikor "nyúzzák", rúgnak a kutya felé, akkor szólok (mert anyja nem teszi meg helyettem), hogy legyen szíves ne piszkálja a kutyát, ne rúgjon felé. Persze anyja látja. Ha a kutya meg lekarmolja egyből a kutya az ugrálós... (gyerek fűben ült)

Holnap jön egy "kicsit" nagyobb (kölyök)kutya, nem nagyon szeretném ha vele is ugyanezt csinálnák, én akárhányszor szóltam, folytatták... Próbáltam elmagyarázni nem egyszer..

A kutyát ha magamhoz hívom, odajön de egyből csalogatja vissza, mondván ő csak játszani akar vele.

Nem azt szeretném elérni, hogy antiszoc legyen a kutya, de azt se hogy a visító, rúgó kölykök baszogassák. :)

2013. júl. 31. 17:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
48%
Rúgd fel az anyját Te is, aki nem tud, vagy inkább nem akar parancsolni a kölykének... A kutyák meg nem hülyék, ha nem tetszik nekik, akkor odébb állnak.
2013. júl. 31. 18:02
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

A mi kutyáink nagyon szeretnivaló és szótfogadó kutyusok, de a gyerekeket utálják, frászt kapnak tőlük pont azért mert kiskorukban a sok visitó kisgyerek nyúzta őket...

Mond meg a gyerekeknek hogy ne nyuzzák őket és kész, mert a kutya nem játékszer.

2013. júl. 31. 18:02
 3/14 anonim ***** válasza:
66%
baszogassák EZ hogy fért át a szűrőn :P
2013. júl. 31. 18:03
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig mindig meg tudtam beszélni a dolgot a gyerekekkel.

Egyszerűen megmondom nekik, hogy ijedős a kutyus, úgyhogy csak finoman simogassák meg, és csak a hátát. Ilyenkor leültetem a kutyát és a gyerekek úgy nyúlnak hozzá mint egy hímes tojáshoz. :)

Ha nem hat, akkor meg mondd meg az anyukáknak, hogy a kutya be van fújva erős bolhairtóval, vagy hogy beteg, úgyhogy hívják vissza a gyereket. Ezt itt javasolta egyszer valaki. Nekem ugyan nem volt szükségem rá, de nagyon jó ötletnek tartom. Ártatlan és hatásos megoldás.

2013. júl. 31. 18:06
 5/14 anonim ***** válasza:
Ha ők nem értik meg, hogy mit kérsz akkor zárd el a kutyát és vége a mókának. Attól nem lesz antiszoc a kutya ha megválogatod kivel kerülhet kapcsolatba és mikor.
2013. júl. 31. 18:08
 6/14 A kérdező kommentje:

Volt egy csivavánk, átjöttek hozzánk anyuka meg a gyerek.

A gyerek félt a csivavától (!), nekik komondoruk van. Azért félt, mert mikor futkározott a gyerek a lakásba, (el lett mondva ne fusson, de a kutya nem harap meg semmi) akkor a kutya vele futott. Aztán visítva rohant az anyjához. Anyja meg fejbevágta a kutyát könyvvel.

Aztán meg lett mondva azért... Persze nem voltak itt azóta se. Attól a naptól a kutya minden kisgyerekre ugatott, mivel a mostani kölyök várhatóan 30-40 kiló lesz, nem egy csivava méret, ezt jó lenne elkerülni, hogy ne szeresse a gyerekeket.

#3-as nem tudom, de átment :D

2013. júl. 31. 18:08
 7/14 anonim ***** válasza:

Mondd el, ahogy történik, azaz, előbb meg kell érteni a kutya viselkedését, és úgy bánni vele, ha nem így tesznek, a kutya félreérti, és harapni fog. Ilyen egyszerű, tőlem ezt egy 5 éves is megértette és abbahagyta. Kicsik, de nem hülyék, el lehet nekik szépen mindent magyarázni.

Múltkor itt egy kölökbandát kellett helyre tennem, nagy termetű kóbor kutyát kergettek, nem heccből, vagy bántani akarták, csak kérdeztem, hogy az övék-e, és egyből futottak utána, hogy le tudjam fényképezni. Mondtam, ilyet nem szabad, ráadásul a kutya visszajött, és ráugrott 3x a 120 centis gyerekre, hogy megerőszakolja. Na akkor mondtam nekik, sipirc haza és többet ilyet soha, most, ha az egy agresszívabb kutya, a gyerek meg elkezd alatta visítani, rúgkapálni, akkor mi történt volna? Még így is balesetveszélyes, egy németjuhász termetű kutyától simán eltaknyol egy ekkora gyerek, ha ráugrik.

Mindent el kell nekik szépen folyamatában mondani, mi történik, ha. Meg fogják érteni.

2013. júl. 31. 18:09
 8/14 anonim ***** válasza:
Ha minden magyarázat hiába, szerintem, ha teheted minél hamarabb tedd pórázra a kutyát és sétáljatok el, már csak nem követnek és akkor nyugodtan tudod tanítgatni a kutyád és játszani vele. Sajnos tényleg visszaüthet az ilyen helyzet ha a kutya felnő...az én kanom sem szíveli a gyerekeket sajnos hasonló okok miatt :(
2013. júl. 31. 18:12
 9/14 A kérdező kommentje:

A gyerek leült a főbe egyik nap is, fogta a kutya játékát, az meg mászott volna a játékért, rászóltam odajött, meglóbálta a játékot, a kutya ment vissza. Anyja nem mondott semmit, mikor megint mászott, megint rászóltam. A gyerek közölte, hogy neki jó ha mászik rá, mondtam hogy nem, nem jó. Erre a válasz az volt hogy de igenis jó az, ha a kutya rajta mászna hogy elérje a játékot.

Nem tudom én is nagyon szeretem/szerettem az állatokat, ha úgy van én is odamegyek gazdihoz beszélgetni esetleg megsimogathatom-e a kutyát, de kicsinek se jutott eszembe olyat tenni amit elmondanak hogy ne, mert nem jó.

Főleg hogy nem 1-2 alkalommal mondtam el.

Amúgy a rúgos lány anyukájával bejárt az udvarba, el lett mondva, hogy van kutya, a kislány fél tőle, csöngessenek.

Nem tudom miért nem lehet megérteni

2013. júl. 31. 18:14
 10/14 sippara ***** válasza:
Lehet, hogy bunkó vagyok, de én ilyenkor simán rászólok a gyerekre. Persze elsőre az ember megpróbálja kedvesen, érthetően elmagyarázni, de ha anyuka nem fogja fel (mert itt sem hinném, hogy a gyerek a hibás), akkor bizony rövidre kell zárni az ilyen beszélgetéseket, és minden további kérésre rávágni egy határozott nemet (bár első körben mindenképp normális hangnemben közölni anyukával, hogy ez így nem jó, szóljon rá a gyerekre).
2013. júl. 31. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!