Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan kell megállapítani,...

Hogyan kell megállapítani, hogy vannak-e kiskutyák már a hasában?

Figyelt kérdés
már majdnem 1 hónap telt el azóta..
2009. okt. 23. 15:40
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
Annyit tudok csak, hogy 2 hónapra ellik a kutya. 58-66. napra. Nekünk mikor vemhes, akkor látszik, hogy kikerekedik. És ez szerintem 1 hónapos vemhességnél is látszik már. :)
2009. okt. 23. 15:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

6. hét körül kezd kerekedni a hasa, bár lehet korábban is, attól függ, mennyi kiskutyus van benne.

Az én kutyusomnak 2 volt,így későbben kerekedett a hasa, de a 7. héten már gyengén érezni lehetett a mozgásukat is.

Üdv.

2009. okt. 23. 19:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ja!

9. hét a vemhesség, 63 nap.

Vigyázz, a 65. napot semmiképpen ne lépjétek túl, akkor irány az orvos!

2009. okt. 23. 19:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nem tudom, miért lettem így lepontozva...egyáltalán nem mondtam hülyeséget...na mindegy.
2009. okt. 24. 08:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Azért mert nem csípjük a szaporítókat!!!!
2009. okt. 24. 10:11
 6/10 A kérdező kommentje:
nem hiszem hogy sok lesz mert egy kis snaciról van szó :)
2009. okt. 24. 11:28
 7/10 A kérdező kommentje:
és köszi a válaszokat, de jöhetnek még! :]]
2009. okt. 24. 11:29
 8/10 anonim ***** válasza:
És itt ki szaporító? Arról nem tehetek, ha elszökik pl. a kutyám és bepárzik egy kannal. Amúgy sem szoktuk megtartani a kiskutyákat...szal ennyit erről. Ha meg fajtiszták lesznek akkor el vannak adva és ennyi. És nem fogom kiivartalanítani, mert van aki igényt tart fajtiszta puli kiskutyákra és idehozza a kanját pároztatni...úgyhogy nem kitalálni kéne dolgokat hanem azt értékelni amit írtam...
2009. okt. 24. 11:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem a kutya agyságától ügg, hogy hny kutya lesz, hanem, hogy hány petesejtet sikerült megtermékenyteni.

A kutyák a fogékony időszakban folyamatosan érnek a petesejtek, gy, ha egymást követő 2-3-4-5 napban párosadtak, márpedg nagy a valószínűsége, hogy a kan nem hagyta ki a lehetőséget, akkor akár 6-8 kölyök is születhet.

Nagy lehet a külömbség az érettségükben is, az először megtermékenyült jóval éretteb lesz, mint mondjuk, aki az 5-6 napon.

Ezért szoktak a tenyésztők 2X pároztatni, 1 nap külömbséggel.

Üdv.

2009. okt. 24. 12:37
 10/10 A kérdező kommentje:

hát most igazából arról van szó hogy a snaci kutya ami a nagymamánál van ahhoz látogatóba jött egy másik snacis rokon és bepároztak szóval ha lesz kiskutya akkor fajtatiszta lesz és ellesznek adva :)

szerencsére van a családunkban egy "nagy" kutyás aki sportként is űzi a kutyázást jelentős eredményekkel és egy belga juhásszal együtt :)

köszönöm a válaszokat és még mindig jöhetek de kérem a veszekedőket hogy kíméljenek :S

2009. okt. 25. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!