Hogy tudnám lebeszélni a páromat a szaporításról?
Figyelt kérdés
Sziasztok.Lehet kicsit hosszú lesz de nem tudom röviden összefoglalni.3 éve vagyunk együtt a párommal,1 éve élünk együtt.Van 2 francia bulldogja,(a kan törzskönyves a szuka nem de 2 teljesen külön helyről lettek hozva nem hiszem h rokonok bár mostmár semmiben sem vagyok biztos)már akkor megvoltak amikor összejöttünk.Ő az első olyan ember az ismeretségi körömben akinek ilyen fajtájú kutyája van,semmit nem tudtam erről a fajtáról meg nem is érdekeltek különösebben soha a kutyák.Ő viszont rajong értük,régebben 1 ágyban aludt velük,szinte a gyerekeiként kezeli őket.Tavaly előállt azzal h fedeztessük be a szukát a kannal legyenek kiskutyák,biztos sok pénz lenne belőlük meg majd vegyünk 1 harmadikat is és legyenek mindig kicsik és így "tenyésztjük" őket.Ő azt mondta(egyébként a mai napig azt hiszi)h ért hozzá,minden jó lesz.Én meg elhittem neki.Egyébként 1 régi barátjától vette az ötletet ő szintén ezt csinálja,töle van a kan is,ő nagy "tenyésztőnek"tartja magát,persze nem az de ezt akkor még nem tudtam és mindent úgy csináltunk ahogy ő mondta.El is kelt az első alom valóban sokat kerestünk rajta,azt hittem ez így milyen egyszerű meg milyen jó.Most itt van a 2. is,5 hetesek szépek meg minden,de pár hete elkezdtem utána olvasni a dolgoknak és rájöttem h ez nem tenyésztés hanem szaporítás,láttam fajtamentő oldalakat,teljesen magam alá kerültem,olyan lelkiismeret furdalásom meg sírhatnékom van mindennap h sztem ebbe fogok belebolondulni.Én nem akarom ezt tenni kutyákkal meg nem akarok embereket becsapni.A barátom külföldön dolgozik 4 hete talán jövőhéten hazajön tegnap telefonon 10 percig mondtam neki h ez így nem jó,csak a kutyáknak ártunk felelőtlenek voltunk,csak a barátjára hallgattunk nem néztünk utána semminek,több alom biztos h nem lesz,helyeselt is de biztos h nem értette meg,azt mondta h akkor vegyünk 1 törzskönyves szukát hiába mondtam h az semmi,eü szűrések kellenek ami a kannak nincs,meg nem is lenne annyi pénzünk.Milyen érvekkel tudnék rá hatni?2013. júl. 26. 12:00
21/28 anonim válasza:
Tenyésztő... sokat listáz a Bulldog.lap.hu, a Gyál-Ligeti-Kis-csibész Kennel már nevében olyan hosszú, hogy megér egy próbát, de a honlapjuk alapján "még a tenyésztő is törzskönyves", szerintem megpróbálhatod felhívni és érdeklődni.
Egyébként érdekes, barátom francia bulldogja tenyésztőtől volt nem szaporítótól, ő azt mondja, neves tenyésztőtől hozta el, mégsem kapott tk-t, mert ha anélkül hozta, olcsóbb. Pedig elvileg járt hozzá. Ezt nem igazán értem, de szólok, hátha találkozol ilyennel.
22/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen megpróbálom felhívni hátha tud segíteni.
2013. júl. 26. 19:15
23/28 anonim válasza:
Ha jól olvastam, hogy állapotos vagy, akkor próbálj megnyugodni, nem tesz jó a babának. :)
24/28 A kérdező kommentje:
Hát próbálok,de mondom magam is meglepődöm hogy mennyire magam alatt vagyok a kutyuk miatt,soha nem voltam valami nagy kutyás,most meg nem tudok másra gondolni még bocsánatot is kértem tőlük főleg a kicsiktől h ilyen felelőtlenek voltunk és lehet miattunk lesznek majd elcseszettek...Meg mindig sírhatnékom van akárhányszor rájuk nézek...Biztos a hormonok vagy nem tudom.
2013. júl. 26. 19:39
25/28 anonim válasza:
Csak akkor ajándékozd el a kicsiket,ha tudod vállalni az ivartalanítási kötelezettség ellenőrzését.Amit szerződésben leírsz és aláíratsz az új gazdával.Mert ha nem tudsz utánajárni mi lett a kölykökkel,újra szaporítót támogatsz.Nem is akárhogy.Ingyen jutnak fajtatiszta ellőgépekhez...Most utoljára,csak kérd meg az árukat,mert ha a vevő,kiad érte több tízezer ft-ot,talán kicsit megbecsüli.
26/28 A kérdező kommentje:
Van igazság abban amit mondasz,ajándékozásra azért is gondoltam mert 2 munkatársnőm meg az unokatestvérem is mondta hogy ha van olyan kicsi akit nem tudunk eladni ők szívesen elvinnék.Velük azért állandó kapcsolatban állok,1 helyen lakunk és róluk biztosan tudom hogy gondoskodnának róluk de eszükbe sem jutna elletni vagy fedeztetésre használni őket mert nem is érdekli ez a dolog őket.
2013. júl. 27. 17:52
27/28 anonim válasza:
Ha a pénzt látja benne sehogy,de ha látja,hogy ez zavar téged,talán nem fog több almot lehozni.
28/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)Azt is eldöntöttem(és így is lesz,ha tetszik a barátomnak ha nem)hogy ivartalanítjuk mind2 kutyát.A szukát még a következő tüzelése előtt mindenképpen,a kant majd kicsit később mert sztem most egyszerre nem lenne pénz mindkettőjükre,de még idén szeretném őt is letudni:)
2013. júl. 28. 13:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!