A kutyáknál van eltervezett öngyilkosság?
Az alábbi az én véleményem, nyilván van, aki nem ért vele egyet:
Az állatok nincsenek tisztában a halál, pláne a saját haláluk fogalmával, ergo nem is gondolnak rá, nemhogy terveket kovácsolnának, hogy ha bedugom a nyelvem a konnektorba, vagy ha nem csapkodok a lábaimmal a vízben, vagy ha nem eszem 2-3 hétig (mert addig tart az éhhalál...) akkor itthagyhatom ezt a siralomvölgyet és egy jobb helyre kerülök. Nem!! 100% biztos vagyok benne, hogy a kutyák vagy más állatok nem lesznek öngyilkosok és az ilyen eseteknek mindig valami reális magyarázata van.
Amelyik kutya kifekszik az útra, vagy beáll a fejsze alá, az szimplán nincs tisztában a veszéllyel.
Az életösztön nagyon-nagyon erős. Az egyik legerősebb elemi ösztön. Az ember sem tudja leküzdeni, a fejlett előre gondolkodó tudatával. Nem tudod egy fürdőkádban vízbe fojtani magad, akárhogy elhatározod, mert az élniakarás erősebb.
Ugyanakkor szerintem pszichoszomatikus betegségei igenis vannak a kutyáknak is. Lehet lelki beteg, ha pl. meghal a gazdája (ezer ilyen anekdota van) de nem a gyászba hal bele és nem halálra éhezteti magát, hogy a gazdája után mehessen, hanem mondjuk a lelki gyásztól/depressziótól valami testi baj alakul ki nála és abba pusztul bele.
Ha egy öreg kutya nem eszik, akkor az állatorvos megpróbálhat rajta segíteni. A nem evés a jele annak, hogy hamarosan elpusztul, NEM azért nem eszik, hogy elpusztuljon! Ha kap fájdalomcsillapítókat, élénkítőket stb., még elhúzható pár hétig, hónapig a végelgyengülés, de ha egy kutya kézzel fogható betegség nélkül ennyire feladja, akkor egyszerűen lejárt az ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!