A kutyáknál van eltervezett öngyilkosság?
Szerintem beteg lehet. Esetleg orvoshoz vidd el.
Bár nálunk olyankor volt az , hogy nem evett a kutya mikor a másik kutyánk tüzelt.. úgymond "szerelmes" volt..
Nem hiszem , hogy a kutyák képesek öngyilkosak lenni.. nem tudom.
nekünk az öreg komondorunk (12 éves) nem akart enni, és csak feküdt. Kedvetlen is volt. Kihívtuk az orvost, mondta, hogy ez már a végelgyengülés jelei. Mi erősködtünk, hogy gyógyítsa meg. Adott neki szurit, utána a kutya jobban lett, keveset de evett. Járkált de a szemeiben az a tűz már sehol sem volt. 2 nap múlva megint csak feküdt. Aztán megint kihívtuk a dokit, megvizsgálta, újra adott neki mást. 2 napra javult a testi állapota, aztán visszazuhant. Bevittük röntgenre, negatív volt. De egyre jobban láttuk már a szemeiben, hogy hagyjuk már őt békén. De mi nem engedtük. Ez ment még 2 hétig. De az utolsó héten már azt a keveset sem akarta megenni. Elhatároztuk, hogy reggel kihívjuk az orvost, hogy altassa el, mert ez neki már csak szenvedés, nem mellesleg már mi is szenvedtünk, hogy így kell őt látnunk. De reggelre már békésen elszunyókált, látszott az arcán a megkönnyebbülés. (Lehet hülyén hangzik, de igenis van ilyen). Azóta megfogadtam, hogy kutyámat ennyi ideig nem fogom kínozni, ha már azt látom a szemein, hogy itt a vég.
A kérdésedre: szerintem nem eltervezett öngyilkosság van, hanem szimplán végelgyengülés.
Nagyimnál van egy 19 éves keverék tacskó. Járni alig bír, kb egész nap alszik. De ha ugatni kell, ő akkor is kimegy a kapuhoz ugatni (ha még az neki többszöri felbukással és minimum 2 percébe is telik.) Sajnálom már őt is nézni, hisz bicsaklik a lába, már alig lát. Ha felborul, magától már nem tud felkelni. De benne még benne van az élni akarás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!