Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tudunk csinálni egy...

Mit tudunk csinálni egy törött lábú, sebes fejű kutyával?

Figyelt kérdés

Vidéken lakunk, a falu szélén a benzinkútnál folyamatosan kitesznek kutyákat. Egyet befogadtunk, a másiknak keresünk gazdát folyamatosan, mert sok pénzbe benne van. Ma reggel már egy harmadik kutya is állt a kapu előtt (ez egy telephely egyébként), akinek el van törve a lába és sebes a feje is. Retteg, fél, és gondolom fájdalmai is vannak. Az állatorvos csak akkor csinálna vele valamit, ha megfizetjük, de nekünk nagyon nincs erre pénzünk. A menhely nem rég írta ki az üzenő falukra, hogy nem tudnak állatmentést végezni, mert nekik sincs pénzük. Miskolcon van a menhely, a mi telephelyünk 25km-re, de a menhely csak 10km-es körzetben tud segíteni.

Mit tegyünk most, kihez forduljunk? Nagyon sajnálom a kutyust, ha tehetném, kifizetném az orvosi költségeit, de nem tudom. Valószínűleg kölyökkutyáról van szó! Tudna valaki segíteni?

2013. júl. 23. 09:42
1 2 3
 11/29 Valletta ***** válasza:
Kispalikee, a hatvaniak ellátnák rendesen? Ha valaki, akár Little Red vagy valamelyik mentőtársa be tudná fogadni, helyet biztosítani, szívesen beszállok, akár anyagiakkal is, de először is meg kellene fogni. Ha egyedül nem megy, kajával sem, talán a legközelebbi menhely tudna segíteni egy hurokkal.
2013. júl. 23. 13:13
 12/29 anonim ***** válasza:
Sikerült Little Reddel beszélni? Nagyon szépen kérem a kérdezőt, higy vigyen legalább vizet szegény állatnak! Ha sikerül a miskolci vasútig kihozni, oda elmennék érte.
2013. júl. 23. 14:38
 13/29 A kérdező kommentje:

Hát, dél óta nem nagyon láttuk, de ha látjuk, megpróbálunk közeledni felé. Szerintem szegény kutya elkeseredésében mindenkihez odamegy félve. Az a baj, hogy én holnap és holnapután dolgozok reggeltől estig(8-11ig) így sajnos nem is tudok törődni a kutyával, pedig szívesebben lennék vele..:-(

Little red-et hogy tudom elérni?

2013. júl. 23. 15:22
 14/29 Valletta ***** válasza:
Nem törődni kell vele, hanem megfogni, hazavinni, és egy-két napon belül elhozná valaki.
2013. júl. 23. 15:51
 15/29 anonim ***** válasza:
Én a héten egész délelőtt el tudnék menni érte, pénteken egész nap, légyszi kérdező, írj egy privátot a telszámoddl, hogy megbeszéljük. Ne hagyd stegény kutyust meghalni, próbáld meg őt megfogni, és berakni nálatok vmi sufniba. Ha mást nem, veszek ki holnapra szabadnapot, és elmegyek délután, de Miskolcon nem vagyok járatos. Legalább egy taxival kihozhatná .vki a vasútra, csak összedobnánk rá a pénzt. Ennél többet én sem tudok
2013. júl. 23. 16:01
 16/29 anonim ***** válasza:
Little Red itt szokott a kutyás témában válaszolni, nézz meg pár kérdést, tuti ott lesz a neve vhol, írsz neki privátot.
2013. júl. 23. 16:03
 17/29 Valletta ***** válasza:
Na, sikerült intézni valamit?
2013. júl. 24. 01:03
 18/29 A kérdező kommentje:
Nem talaltam meg még little redet, a kutyanak tegnap adtunk enni meg vizet, de muszaj voltunk a kapu ele kitenni, mert a telepőrző kutya majdnem szetcibalta, mivel muszaj ejszakara elengedni, es sajnos nem arra van nevelni h eltűrjön más kutyát. Ma reggel nem volt ott, de nekem muszáj volt dolgozni jönni. Próbáltam segítséget kérni még máshol, de senkit nem érdekel. Nekem nincs arra se pénzem, hogy Miskolcig behozzam, mert több ezer FT lenne a taxi, és senkit nem találok aki behozná Miskolcra. Próbáltam állatorvostól segítséget kérni de egyik se akar segíteni. Még az altatást is felajánlotta, de azt is pénzért, de amúgy sem akarok ilyet tenni. Nem tudom milesz szegénnyel, ha lenne pénzem már megműttettem volna, de 40et kapok havonta ami kajára elég csak..még csak félre sem tudok tenni. A menhely is olyan, amilyen, ha volt pénzem, vittem egy csomó tápot, meleg rongyokat, voltam sétáltatni, és még csak vissza sem írnak!! Akkor kire számítsak, ha nem rájuk? Az ő feladatuk lenne a segítség.
2013. júl. 24. 09:24
 19/29 Valletta ***** válasza:
100%
Na ide figyelj, kérdező. Ennek a kutyának az élete tegnap óta a te lelkeden szárad. Te voltál ott, te láttad, te etetted, itattad, majd te tetted ki, hogy nagy eséllyel pusztuljon el. Nem lehetett volna hazavinni és berakni valahová ma délelőttig amíg kispalikee elhozza? Én írtam, hogy anyagilag beszállok, konkrétan a műtétet kifizettem volna neki, akkor is, ha 40 ezerbe kerül. Tudom, hogy te nem tudod, de én igen, csak el kellett volna fogadni és nem sírni, hogy senki nem segít, meg hogy a menhely dolga, meg hogy az orvos nem dolgozik ingyen. Csak el kellett volna fogadni és tenni a magad részéről annyit, hogy megfogod azt a szerencsétlent és ha nem is a te, valamelyik munkatársad, ismerősöd sufnijába, pincéjébe, előszobájába bezárod egyetlen éjszakára. Ma már orvosnál lenne a kutya, biztonságban. Tudod, szép dolog kiírni egy kérdést, hogy mit tegyél és nagyon szerencsés voltál, hogy többen is akartunk segíteni, de neked is ki kellett volna venned a részed ebből, mert az állatvédelem tettekkel kezdődik.
2013. júl. 24. 11:01
 20/29 A kérdező kommentje:
Szerinted nem próbáltam? Telefonáltam egy csomót, hogy ki tudná behozni Miskolcig de mindenki azt mondta hogy nem, nem, nem. És nem tudom hova bezárni, mivel én Miskolcon lakok, de mint mar írtam, nem tudom elhozni Miskolcra. Mèg busszal sem, nem hogy taxival. Nem tehetek róla, hogy nem vagyok milliomos. Tudod hány lehetőséget átrágtam? Ha lett volna nálam pénz, reggel behoztam volna, de nem volt, mit csináljak? Olyan fuvart is kerestem aki Miskolctól hozza el, azzal a feltétellel, hogy jövő hónapban fizetem ki esetleg a benzint de senki nem vállalta. Egyébként meg nem lehet megfogni, mert a kaját is amikor adtuk, elfutott és utána jött vissza, amikor nem látott minket. Erőszakkal fogjam meg, vagy mi? Amúgy engem ne osszon ki senki állatmentésből, mert 3 fogadott kutyánk van, ebből az egyiket romáktól mentettük meg, akik nyíltan felvállalták, hogy esznek kutyát, a másikat egy nagy állatmentő oda akarta adni egy olyan személynek, aki váltogatja a telefonszámát, nem a saját nevét mondja meg, és agyonvereti a "mentett" kutyákat. Csak mi, nem úgy mint a naiv segítők, leellenőriztük a helyet, és egy idegen mondta hogy nehogy adjunk neki kutyát, mert agyonveri őket..és ezek után szerinted én nem akarom megmenteni a kutya életét? Figyelj, ha kijött volna egy ellenőr a büféhez, és latja hogy sebesült állat
2013. júl. 24. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!