Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha kialakult egy...

Mit tegyek ha kialakult egy olyan ördögi kör hogy én a kutyát féltem, ő meg engem, és kitámad más kutyákra?

Figyelt kérdés
van valami jó kutyakiképző tanács erre a problémára? hogy tudnék megnyugodni, hogy se őt, se ő nem fog bántani más kutyákat? a biztonság kedvvéért ráteszem a szájkosarat, hogy semmiképp ne tudjon más kutyában sérülést okozni. De ha jön egy nagyobb kutya, póráz nélkül (ami elég sajnálatos dolog, mert persze a gazda azt mondja nem bánt, de ha egy másik kutya úgy ugrik felé, amin mondjuk ő olyan hogy bepöccenhet, ezt már a gazdák nem kalkujlálják bele, aztán nekik áll feljebb) szóval hogy mivel az enyém szájkosárban van, eleve hátránnyal indul, nem tudná megvédeni magát. szóval énezektől a póráz nélküli nagy kutyáktól féltem, hogy nem úgy reagálnak és őt megtámadják, én meg ráteszem az enyémre a szájkosarat, hogy ő meg ne kapjon kisebb kutyákat, akik szintén szocializálatlanok, és ők pattognak az én kutyámnak, aki ilyenkor bepöccen rájuk. Én a többi nagy kutyától félek, és ezért félek ha közelit egy ilyen, hogy most mi lesz, mi van ha ez nem olyan, és nekünk jön? és ezt a kutya érzi rajtam, és már eleve támadóan áll, és félt engem mert én félek. mit tehetnék?

2013. júl. 17. 14:52
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
a baj az, hogy ha én odaengedem a kutyám a többiekhez, és ott a játék elfajul, akkor biztos hogy az én kutyám jön ki győztesen, és akkor ha olyan az illető egyből rohan a hatóságokhoz, még akkor is ha ő volt a hibás, azzal a fennhéjázva, hogy ez egy pitbull, altassák el! igy inkább marad a szájkosár és a magány amig nem találok megoldást.
2013. júl. 17. 17:10
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Itt meg csak a normálisan nevelteket engedik el - legalábbis azóta, amióta én itt vagyok. Mert ha egy neveletlen el van engedve, akkor a gazdi nem teszi zsebre, amit tőlem kap.

Van egy faszi, aki kifejezetten próbál borsot törni az orrom alá. Legutóbb jött szembe, gondoltam megragadom a pillanatot. A kis cukimukikája tudtam h ugrani fog, a kutyámon olyan hosszúra hagytam a pórázt, h pont ne érje el a kicsit. Melléjük értünk, a kicsi acsarkodva ugrott volna az enyémnek, az enyémnek meg csak súgtam h fogja meg. Ki is támadt, addig a hosszig, amíg fogtam a pórázt. Tehát nem érte el a kutyát. Mondtam neki h nem kéne acsarkodnia a kutyájának. Érdekes, azóta kikerül....

Vagy volt itt egy nő, aki SOHA nem tette pórázra a kutyáját, mondván öreg szuka, nem bánt. Kétszer fordult elő, h a semmiből ugrott neki a kutyámnak. Másodiknál előkaptam a telefont kamera be, és felvettem, h a nő nekem pofázik h márpedig nem köti meg. Megígértem, h ezzel most elballagok a rendőrségre, egyből volt póráz. ÉS azóta is van....

De kismillió ilyen sztorim van. Akár utálnak, akár nem, megértették az itt lakók: ha neveletlen a kutya, akkor rakja pórázra. És azóta csak 3 kutya van póráz nélkül, ezek normálisak, értelmesek. Én is elengedem az enyémet, ha nincs a közelben út, ember, stb. Ha mégis jön valaki/valami, akkor hívom egyből lábhoz. Mert a kulturált kutyatartásnak ez IS része.

2013. júl. 17. 17:17
 13/22 anonim ***** válasza:
50%
Jó neked. De nem mindenki akarja és tudja magára venni a környék irányítását.
2013. júl. 17. 17:33
 14/22 anonim ***** válasza:
Pesten merrefelé laksz? ÉS amúgy milyen fajta kutyád van?
2013. júl. 17. 20:07
 15/22 anonim ***** válasza:

ja, ha jól látom pit.

Volt már valaha olyan, hogy komoly baj történt?

2013. júl. 17. 20:09
 16/22 A kérdező kommentje:
sajnos igen. Ominózus eset, egy mama jön szembe az ugató kis agresszor szőrcsomójával. tél volt, csúszós volt az út. és akkor siettem, nem tettem szájkosarat, mert csak egy pisire akartunk leugrani. a kis dög kitámadott mihelyt kiléptem az ajtón, megcsúsztam a póráz kiszabadult a kezemből, nyanya felkapta a kutyáját, és az enyém meg kapkodott a kutya után, mert hát igy egyértelmuen zsákmánynak látta. megkapta a hasát, varrni kellett. utánamentem a rendelőbe, és kifizettem a varrás költségeit. mondtam hogy ő hibázott, mert miért nem tett pórázt a kutyára ha tudja hogy támad? nem volt harag, megbékéltünk, azóta is jóba vagyok vele. De lehetett volna olyan elmebajos is aki járja a hivatalokat feljelentget, hogy vizsgálják ki a kutyát stb, mert ilyenek is vannak. Minden esetre az állatorvostól mély elismerést és dicséretet kaptunk, hogy még a 20 éves praxisa alatt nem pipált ilyet, hogy valaki utána jön a sérült kutyának, hogy szeretné kifizetni a költségeket, és ezért a néni lelkére kötötte, hogy nehogy fel merjen jelenteni mert ez mindent felül múlt részemről ez a magatartás.
2013. júl. 17. 20:21
 17/22 A kérdező kommentje:
ja amúgy óbudán vagyunk most, néha XII-ben. csak olyannal engedném össze a kutyám, aki biztos a dolgában, nem félti a kutyáját, ha az enyém kicsit durvábban akar játszani (mert ugye kimaradt neki a szocializálódás) és van türelme ehhez a türelemjátékhoz, és akinek a kutyája 100% hogy behivható, és egyébként kutyailag szocializált viselkedést ismeri. szóval nem rág be rajta, ha az enyém csinál hülyeségeket, és akár meg tudja tanitani őt játszani stb.
2013. júl. 17. 20:26
 18/22 anonim ***** válasza:
17:33-as. Én se akartam, de akkoz h nekem és a kutyámnak jó legyen, kellett. Dönthettem vagy megerőltetem magam és jó lesz nekünk, vagy hagyom az egészet és szívok velük. Egyértelmű volt a válasz.
2013. júl. 18. 09:27
 19/22 A kérdező kommentje:
hát lehet nekünk is azt kéne. én örülnék ha behoznák a pórázt kötelezőnek, és csak kijelölt futtatókon lehetne futtatni, utcán, közterületen igenis kössék meg a kutyáikat az emberek. mert bár lehet hogy ő azt mondja szelid, meg betanitott, de ez az esetek nagy részében nem igy szokott lenni!!!
2013. júl. 18. 09:38
 20/22 anonim ***** válasza:
A póráz mindig is kötelező volt...
2013. júl. 18. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!