Mit tudok tenni a kutyám vadászösztönével? Mert már megint elkapott egy rigót.
Vadászösztön levezetésére meg pecázz, akkor megvan a menekülő zsákmány érzése. Persze ettől még ugyanúgy menni fog a madarakra, csak kevésbé úgy, mintha az élete múlna rajta.
A elektromos nyakörvön elgondolkozom. Mekkora fájdalommal jár ez a kutyának? Vagy csak épp annyit kap, hoyg kizökkenjen?
A pecázás tetszik, gond csak az, nem tudom igazán mit tegyek a végére. A labdából csak és kizárólag a tenisz labdát szereti. Ha kisebb vagy nagyobb annál, akkor nem kell. A tenisz labdát viszont csak támasszal tudja megfogni, a kicsi szája miatt. De csak találok valamit. A csipogós játékot sem veszi a szájába, csak az orrával nyomogatja, de szerintem azért, mert ilyen "tüskék" vannak rajta, gondolom a fogak tisztítására. Holnap megpróbálok szerezni egy gumi csirkét hátha.
Vadászatra nem szeretném kiképezni, mert rosszul vagyok, ha bármilyen állat megsérül, vagy meghal. Meg szerintem nincsen ehhez túl jó érzéke, mert ez eddig a harmadik madár amit elfogott, és ebből csak a legutolsó lett halálos.
Úgy 4 hónapja van nálam, az előtt kertes házba lakott, ahonnan mindig megszökött, gondolom vadászni. Akkor szokhatott rá erre. Én alig egy hónapja képzem őt, addig csak "ejnye, rossz kutya vagy, nem szabad" -oztam. Ha a nyár végére sem sikerül elérnem hogy mindig hallgasson rám, ne csak mikor nyugodt állapotban van, akkor jön talán az elektromos nyakörv.
A címért bocsánat, csak picit ideges voltam. Eszembe nem jutna bántani.
Amit én kaptam kölcsön elektromost, az 9 fokozatú, az egyest alig éreztem meg, szerintem az egy csivavának is kevés lenne. Négyessel megugrott, de még futott a kutya a macska után, mielőtt lemerült az elem. De a lényeg, hogy be lehet állítani a megfelelő erősséget.
A labda amúgy nem okoz vadászösztönt, hanem azért megy a labda és minden más után, mert jó a vadászösztöne. Amelyik kutyával sosem labdáztak, az is vadászik, és hiába labdázol egy vadászösztöntől szinte mentes kutyával, az nem fog nekiállni vadászgatni. Az idősebb kutyámmal nyolc éve labdázok, de csak ímmel-ámmal futkos macska után, ha egyáltalán megindul.
Értem, köszönöm a segítségedet :)
És sok sikert a macskáról való leszoktatáshoz :)
esetleg egy jó ÖV.. cavival viccesesn hangozhat, de növeli a kézben tarthatóságot és lehet hogy bőven elég segítség lenne. Nekem kiegészítve némi lógatással/frizbizéssel sokat segített. Már el tudunk mennie 2méterre egy macska mellet úgy hogy nem ugrik utána..
Jah és nekem nem rigót hanem csirkét kapott el.. már tervbe van a séta a baromfi udvarban :D. Igaz vagy 2-3 hónap volt mire ennyire stabil lett. Előtte ha már megérezte a macska szagát akkor váltott vadászásra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!