Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tudok tenni a kutyám...

Mit tudok tenni a kutyám vadászösztönével? Mert már megint elkapott egy rigót.

Figyelt kérdés
Cavalier king charles spániel, lány, 3 éves.
2013. júl. 16. 21:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
az elektromos 2 pillanat alatt megoldja a problémád. És a labdázás nem ugyanaz. a madár kergetésnél egy sokkal magasabb ösztönállapotban van a kutya. Hidd el, hogy elektromossal tudod a legjobban helyretenni. Most képzeld el, hogy egy hosszú pórázzal és nyakörvvel, hányszor kéne megtépned??? Rengetegszer. Vagy ráálltok a kinti keresésekre, ez sokkal jobban leszivja az agyát, és akkor talán elnyugszik.
2013. júl. 16. 22:12
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az elektromos kisebb kellemetlenség a kutyának, mint ha esetleg elüti egy kamion, mert meglátott egy verebet. Az enyém éppen macskázik, most vettem elemet a cuccba, holnap reggel indulunk is macskatúrára. Majd ha a tiéd is elrohan a hév meg a hatsávos autóút mellett madarakért, akkor lehet, hogy átgondolod ezt a kínzás-dolgot.
2013. júl. 16. 22:19
 13/21 anonim ***** válasza:

Vadászösztön levezetésére meg pecázz, akkor megvan a menekülő zsákmány érzése. Persze ettől még ugyanúgy menni fog a madarakra, csak kevésbé úgy, mintha az élete múlna rajta.

[link]

2013. júl. 16. 22:21
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
mi lenne ha keresnétek egy vadászatra képző iskolát? Ha van egy kítűnő adottságokkal rendelkező munkakutyád akkor ezt kihasználhatnád és nem megpróbálni minden áron elnyomni.
2013. júl. 16. 22:33
 15/21 A kérdező kommentje:

A elektromos nyakörvön elgondolkozom. Mekkora fájdalommal jár ez a kutyának? Vagy csak épp annyit kap, hoyg kizökkenjen?

A pecázás tetszik, gond csak az, nem tudom igazán mit tegyek a végére. A labdából csak és kizárólag a tenisz labdát szereti. Ha kisebb vagy nagyobb annál, akkor nem kell. A tenisz labdát viszont csak támasszal tudja megfogni, a kicsi szája miatt. De csak találok valamit. A csipogós játékot sem veszi a szájába, csak az orrával nyomogatja, de szerintem azért, mert ilyen "tüskék" vannak rajta, gondolom a fogak tisztítására. Holnap megpróbálok szerezni egy gumi csirkét hátha.

Vadászatra nem szeretném kiképezni, mert rosszul vagyok, ha bármilyen állat megsérül, vagy meghal. Meg szerintem nincsen ehhez túl jó érzéke, mert ez eddig a harmadik madár amit elfogott, és ebből csak a legutolsó lett halálos.

Úgy 4 hónapja van nálam, az előtt kertes házba lakott, ahonnan mindig megszökött, gondolom vadászni. Akkor szokhatott rá erre. Én alig egy hónapja képzem őt, addig csak "ejnye, rossz kutya vagy, nem szabad" -oztam. Ha a nyár végére sem sikerül elérnem hogy mindig hallgasson rám, ne csak mikor nyugodt állapotban van, akkor jön talán az elektromos nyakörv.

A címért bocsánat, csak picit ideges voltam. Eszembe nem jutna bántani.

2013. júl. 16. 22:43
 16/21 A kérdező kommentje:
Most az jutott eszembe, ami egyszer olvastam is. Ezt a vadászást a labda okozza. Mikor 4 hónapja hozzám került, nem mertem még elengedni, nem voltam benne biztos hogy vissza jön. Ezért kicsiket dobáltam neki az 5m -es póráz miatt, vagy dobtam egy nagyot, és futottam vele együtt. Akkor is nézte a madarakat, de hallgatott rám. Majd mikor már elmertem engedni, már picivel nagyobbakat dobtam. Őt picivel jobban is érdekelték a madarak, de még hallgatott rám. Pedig akkor még nem is tanítottam nagyon. Most már sok sok 10m -ekre is eldobom, mert 1000% -ig biztos vagyok, hogy vissza jön. Lehet valóban a labdázás okozza? Ha jól emlékszem valami hormonokról írtak, amik a labdázás miatt keletkeznek, és emiatt vadászik. Lehet hülyeség, de remélem ezt cáfolja, vagy megerősíti is valaki.
2013. júl. 16. 23:04
 17/21 anonim ***** válasza:

Amit én kaptam kölcsön elektromost, az 9 fokozatú, az egyest alig éreztem meg, szerintem az egy csivavának is kevés lenne. Négyessel megugrott, de még futott a kutya a macska után, mielőtt lemerült az elem. De a lényeg, hogy be lehet állítani a megfelelő erősséget.

A labda amúgy nem okoz vadászösztönt, hanem azért megy a labda és minden más után, mert jó a vadászösztöne. Amelyik kutyával sosem labdáztak, az is vadászik, és hiába labdázol egy vadászösztöntől szinte mentes kutyával, az nem fog nekiállni vadászgatni. Az idősebb kutyámmal nyolc éve labdázok, de csak ímmel-ámmal futkos macska után, ha egyáltalán megindul.

2013. júl. 16. 23:18
 18/21 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a segítségedet :)

És sok sikert a macskáról való leszoktatáshoz :)

2013. júl. 16. 23:21
 19/21 anonim ***** válasza:
az ilyen ösztönöket pont, hogy ki kell elégiteni, mert akkor lehet a kutyával normálisan együtt élni:) De lehet, hogy amit egyik válaszoló irt, az jó lenne, felkereseni egy vadász sulit. Nem kell attól a kutyával vadásznod, de egy nagyon jó program lenne mindkettőtöknek.
2013. júl. 17. 08:12
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

esetleg egy jó ÖV.. cavival viccesesn hangozhat, de növeli a kézben tarthatóságot és lehet hogy bőven elég segítség lenne. Nekem kiegészítve némi lógatással/frizbizéssel sokat segített. Már el tudunk mennie 2méterre egy macska mellet úgy hogy nem ugrik utána..

Jah és nekem nem rigót hanem csirkét kapott el.. már tervbe van a séta a baromfi udvarban :D. Igaz vagy 2-3 hónap volt mire ennyire stabil lett. Előtte ha már megérezte a macska szagát akkor váltott vadászásra...

2013. júl. 17. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!