Tudnatok segiteni? Pit+box keverek csirket gyilkolt A tobbi lent
Nem tudod elzárni a csirkéket? Rendes ajtós kerítéssel, amin nem tud átugrani a kutya?
Azonnali (erőszakmentes!) leszidáson kívül nem nagyon tudsz mit tenni. Gondolom fiatal a kutyus, nagyon érdekli őt mindenféle mozgó állat. Idővel ha nem is növi ki, de nem fogja ennyire érdekelni a többi állat.
Én úgy csinálnám, hogy pórázt tennék a kutyusra, bemennék vele a csirkékhez, és engedném, hogy szaglássza őket. Ahogy látom, hogy indulna nekik, erőteljes "NEM!". És ezt napi többször megcsinálnám. Ha abbahagyja, és elfordul tőlük, jutalomfalat. Ha már pórázon jól csinálja, a pórázt el lehet hagyni, de akkor is menj be vele, hogy ott legyél és le tudd tiltani. Minden egyes sikeresen megállított "akció" után jutalomfalat! Ha így csinálod, felfogja a kutya, hogy nem éri meg támadni a csirkéket, mert akkor jutalmazod, ha közömbös velük.
Sok sikert!:)
Ez nem hinném hogy agresszió lenne. Maximum neveléssel el tudod érni hogy ne bántsa őket, de ez nyilván nem 2 óra munkája lenne. Egyébként el kell keríteni a tyúkokat és nem fogja megenni őket.
Az én kutyám pl csak akkor bántja őket, ha elkezdenek futni. Tehát ha "sétálgat" a tyúk nincs gond, amint elkezd futni, meg és megfogja. Ha ott vagyok és rászólok nyilván abba hagyja, de egyébként megfogná.
Igazából én erre sosem neveltem, szimplán hallgat rám a kutyám, így meg is tudom állítani. Ezt kellene neked is elérned, erőszakmentesen.
Szakember segítségével. Beviszitek a csirkékhez, és szakszerűen "elmagyarázzátok" neki, hogy az bizony nem kaja, akkor sem, ha belerepül a szájába. De ezt így távsegítségben baromi nehéz megoldani, mivel nem tudhatjuk, hogy adott kutyára mi fog hatni úgy, hogy utána tényleg eszébe se jusson nekik menni.
Vagy marad a stabil elzárás. Ne szökjenek át a csirkék, és kész. A kutyának meg legyen kielégítve a mozgásigénye, és legyen lehetősége rendszeresen kiélni a vadászösztönét valami elfogadottabb módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!