Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tapasztalt, sokat látott...

Tapasztalt, sokat látott kutyagazdák, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Tavaly meghalt a nagynéném (igazából nem az, tulajdonképpen egy generációval el van tolva, de én annak tekintettem őt), és hozzám került egy 2 éves Straffordshire szuka kutya. Az elején még kész csapásnak fogtam fel, mert mindent tönkretett a kertben (értsd minden második héten rohangáltam a harmadik kerületbe a Bécsi úti virágoshoz új mimózákért), de utána, gondolom, ahogy egyre többet simogattam, ölelgettem, egyre közelebb kerültem hozzá. 28 éves diplomás, de nem a szakmájában dolgozó magányos férfi vagyok, még gondoltam jól is jön, hisz én sem voltam egyedül.

Éééééés pont ez az, amiben a segítségeteket szeretném kérni, mert úgy érzem túl közel kerültem hozzá. Korábban el se tudtam menni otthonról egy fél napnál tovább, mert már vele akartam lenni és gondoskodni róla. Az elmúlt egy hónapban pedig azon kaptam magam, hogy olyan ez, mintha szerelmes lennék belé. A Fressnapf-ba gyakrabban járok, mint a SPAR-ba, mindig valamit hozni akarok neki, páros napokon együtt filmezünk, és úgy járok vele az állatkerbe és a városba, mint anno a nőimmel. Nos, aki tapasztalt kutyás azoktól kérdezném, hogy nektek mennyi idő múltán alakult ki, és hogy éreztétek magatokat? Kezd elég kellemetlen lenni ez a számomra, noha egyszerűen szeretem, és nap mint nap kényeztetem.

2013. júl. 8. 19:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi ezzel a baj? Nincs azzal semmi, ha megszeretted a kutyust :) szerinted mások nem viszik magukkal túrázni a kutyát, nem dédelgetik az ölükben és megadnak nekik amire szükségük van?

"Mások nevezzék csak

Gyöngeségnek az állatszeretetet,

Gúnyoljanak ezért...

-Te csak sétálj a kutyáddal.

Jó társaságban maradsz,

És Isten is tudja ezt."

2013. júl. 8. 20:07
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

"Az ember sok mindent megtanulhat egy kutyától, még akkor is, ha az olyan lüke, mint a miénk. Marley arra tanított, hogy minden napot féktelen örömmel és boldogsággal éljek meg, hogy ragadjam meg a pillanatot és hallgassak a szívemre. Megtanított arra, hogy élvezzem az egyszerű dolgokat: egy séta az erdőben, a frissen leesett havat, egy szunyókálást a téli nap sugarában. És amikor megöregedett és mindene fájt, arra tanított, hogy a viszontagságok között is maradjak optimista. De legfőképp a barátságról és az önzetlenségről tanultam tőle, s mindenekfelett a megingathatatlan hűségről. Meghökkentő elképzelés volt, hogy csak most, halálában értettem meg teljesen: Marley a mentorom volt. Tanárom és példaképem: Lehetséges, hogy egy kutya – bármelyik kutya, főleg olyan dilis, fékezhetetlen, mint a miénk- képes megmutatni az embernek, hogy mi az, ami valóban fontos az életben? Hittem benne, hogy igen. HŰSÉG. BÁTORSÁG. ELKÖTELEZETTSÉG. EGYSZERŰSÉG. ÖRÖM."

Gratulálok, lett egy IGAZI BARÁTOD <3

(De azért nem ártana beszerezni egy asszonykát is, mert a végén csak ketten maradtok, az meg úgy mégsem az igazi ;) )

2013. júl. 8. 20:26
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős az érzés, bár én nő vagyok. Ráadásúl van férjem és gyerekeim, bár már nagykorúak. Legszivesebben minden időmet a kutyámmal töltenék, ha tehetném a munkahelyemre is magammal vinném. Szerintem nincs ezzel semmi gond. Bár lehet hogy mi gondolkozunk rosszúl:-)
2013. júl. 8. 20:46
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy a mi gondolkodásunk lenne rossz, egyszerűen csak érzékenyebbek vagyunk az átlagnál :)

Néha én is túlzásba esem, sőt. De nekem mindig a kutyám lesz az első, ha valakinek kellek, akkor ezt el kell fogadnia. Ő velem van már 11 éve, és nincs az a pasi, akit előrébb helyeznék nála :)

2013. júl. 8. 20:49
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mostmár két kutyusom van és detto ugyanez a helyzet. Ölni tudnék értük. :) A poénja az egésznek, hogy mielőtt megvettük az elsőt, én szabályosan rettegtem a kutyáktól, aztán ahogy ott volt az a kis gombóc, felneveltem, tanítgattam, ha beteg volt szorítottam a mancsát, avagy éppen zokogtam mellette, duruzsolva a fülébe, hogy bírja ki és nem is tudom már mi lenne velem nélküle.

Aztán jött a lehetőség egy másik kutya örökbefogadására, kitolásnak éreztem a már meglévő kutyámmal szembe, de akkor még nem volt beleszólásom, anyu úgy döntött jöhet és jött is. Kezdődött minden előröl. Ott volt a kis szőrgombóc, nevelgettem, tanítgattam és mostmár tőle sem tudok szabadulni. :) Ha valahova elmegyek, akkor alig várom, hogy hazaérjek és megborzoljam a fejüket, rám vigyorogjanak és bolondozzunk egy nagyot. IMÁDOM őket! :)

Akkor sem tudok rájuk haragudni, ha kiássák valamelyik növényünket, sőt annyira örülnek maguknak, hogy ennyit dolgoztak a nap folyamán, hogy rám néznek és megszidni is képtelen vagyok őket szinte. Megszoktuk, hogy a kutyatartás és a szép udvar nem feltétlenül járnak együtt, de nem érdekel. :) 23/L

2013. júl. 8. 21:06
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell aggódnod,ez nálam is így van.Ha elmegyek vásárolni a Tescoba,először a kutyáimnak vásárolok,és csk utána jut eszembe,hogy ja,még magunknak nem vettem semmi kaját!
2013. júl. 8. 21:15
 7/18 sippara ***** válasza:
100%
Hasonló a helyzetem, "halálosan szerelmes" vagyok a másfél éves kanomba, de őszintén bevallom, nem bánom :) Ő amúgy is problémás eset, igényli is a foglalkozást (persze van, amit túlzásba viszek, de abból napról napra próbálok visszavenni), így hozzászoktam, hogy ha nem dolgozom, nagyrészt vele töltöm az időmet - egyrészt, mert megérdemli, másrészt, mert én is megérdemlem :) Mellette persze kiegyensúlyozott párkapcsolatom van, hála az égnek a páromat sem zavarja.
2013. júl. 8. 21:46
 8/18 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Teljesen normális...legalábbis felelős kutyásoknál...ELKUTYULÓDTÁL :D

"Kutyás lettem. Hatlábú...bármit csináltam is, közben figyeltem, mi van a kutyával, hogy van, hol van, mit csinál. Tudtam,hogy aki kutyát tart, az kutyás lesz. Elkutyásodik. Kutyásokkal ismerkedik, kutyákról beszél, sőt kutyákkal beszél, kutyával fekszik, és kutyával kel, kutyával álmodik: elkutyul. A kutyás egy pillanatra sem téveszti szem,ész, lélek elől az ő kutyáját. A kutyás élete a kutya körül forog."  Bacher Iván:Hatlábú

Ha a simogatáson, ölelgetésen, játékon, kényeztetésen kívül naponta sétáltatod, tanítod, lemozgatod, akkor tökéletes gazdi vagy :)

2013. júl. 8. 22:09
 9/18 anonim ***** válasza:
"sőt annyira örülnek maguknak, hogy ennyit dolgoztak a nap folyamán, hogy rám néznek és megszidni is képtelen vagyok őket " <3 <3
2013. júl. 8. 22:13
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is teljesen normális egy jó gazditól ez a hozzáállás.

Én is amikor olyan helyen vagyok, ahol vannak pl kutyajátékok, mindig viszek haza egy játékot a két bolondomnak, és úgy örülnek mindig az újnak, mint egy kisgyerek:)) Vagy boltban én nekem is az első utam a kutyás részlegre vezet, megnézni, hogy mivel lephetném meg őket:)

Ha sokáig vagyok el itthonról, akkor már rendesen hiányoznak, arra gondolok, hogy vajon mit csinálhatnak otthon, elgondolkodok azon is, hogy mi nem lesz ott, ahol hagytam:D És amikor hazaérek, az az ováció ami fogad, hát azt semmi se pótolja:) Amikor hazaérek, lepakolok, kimegyek hozzájuk, és szabályos ölelést kapok. A kisebbik kutyám a két mancsát a vállamra teszi, teljesen, amíg tud odabújik az arcomhoz, és nyalja az orrom, meg bolhássza a fejem, ezt persze úgy, hogy a segge úgy jár, hogy alig áll a lábán:D

Nagyon nagyon szeretem őket, régen is állatbolond voltam, de sose hittem volna, hogy lehet ennyire egy négylábút szeretni:D

És akkor látni rajtuk is, hogy mennyire rám figyelnek, amikor megyünk agilityzni, vagy bemutatózni, és még akkor is csak engem figyelnek, amikor pl idegen gyerekek virslivel hadonásznak feléjük:) Szóval, szerintem a mi kapcsolatunk is 100%os a kutyákkal.

Ők is a kis szerelmeim, pedig én is párkapcsolatban élek, de barátom kénytelen elfogadni azt, hogy nálam a kutyák előkelő helyen szerepelnek.

Üdv.21/L

2013. júl. 8. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!