Nektek mennyi pénzt visz el a kutya etetése havonta?
Csak azért érdekel, mert ugyebár kis országunkban nem keresi magát halálra az ember.:)
Ismerek olyat aki nem a legszegényebbek közé tartozik, és mégis azt mondja hogy nem engedhet meg egy kutyát magának, illetve olyan családot is akiknek alig van betevőjük, mégis legalább 3 nagytestű kutyával élnek együtt, és nem alultápláltak.
Írjatok légyszi fajtát is, vagy ha keverék akkor azt hogy kis-közepes vagy nagytestű-e. És még hogy mivel elégítitek ki a kutyátok étvágyát (táp, főzés stb) Köszi!
Valahol olvastam,hogy az európai országok közül,mi költünk a legtöbbet minőségi tápokra,annak ellenére,hogy sokkal rosszabb az átlag életminőség.Viszont az is érdekes,hogy nálunk kb a legdrágább a kutyatápok ára.A h*lye magyar mégis megveszi :))
De a kérdésedre válaszolva 30kg-os ivartalan kan staffom van,havi 25 ezer a fix,ami kajára megy (táp,eddig Brit+heti 3x hús)most fogok tápot váltani.Még nem tudom mire.:)
Szia!
Ausztrál juhászkutyám van. Ha csak az etetést nézzük (jutalomfalik nélkül), akkor kb. 20000 forintot költök az etetésére havonta. Prémium minőségű tápot kap.
háát,mi igazából több hónapra vesszük a kutyusom kajáját,de ha ki kell számolni,max 2500-ból kijön (és benne van hogy kap mellé pedigree dentastix-et..és még plusz vmi fincsi jutalomfalatot :))
nagyon nem szokot házi kosztot kapni, de ha valamit nem tudunk megenni akkor nem sajnáljuk neki odaadni :)
(a kutyusom 5 kilós keverék :))
Szia. Nekem olyan 6-8 ezerből kiszokott jönn. Külön főzök nekik, tulajdonképpen B.A.R.F. étrend szerint etetem őket, csak annyi különbséggel, hogy én megfőzöm a kaját, és nem nyersen adom, mert sokszor főzök nekik mellé kutyatésztát, illetve más kutyáknak való "töltelék" dolgot, és a főtt hús levét imádják. A zöldségre nem kell költenem, mert a kertben van minden, és télire is elrakok sok mindent.
Amúgy egy kan német juhász, és egy szuka husky kutyám van.
"illetve olyan családot is akiknek alig van betevőjük, mégis legalább 3 nagytestű kutyával élnek együtt, és nem alultápláltak."
mikor kisgyermek voltam, a mamáméknak volt két német juhászuk. a napi menü: ÁZTATOTT KENYÉR. (nem viccelek!) nem voltak alultápláltak. sőt a kenyérrel számomra érdekes módon csudaszépen hízik a kutya holott a számára nem ez a megfelelő étrend. a szomszédban is volt egy eszméletlen vékony keverék. állandóan kenyeret hajítottak neki kaja gyanánt és pár hét alatt akkora lett a kutya hogy döbbenet.
én csak ehhez akartam hozzászólni. sajnos a havi pénzt amit a pitünkre költünk nem tudom megmondani. mi nem néztük ezt sosem. főzünk neki, húst, csontos húst, néha belsőségeket, rizst, különböző zöldségeket kap a kutya.
Egy 60kg+-os komondor és egy 27-30kg-os magyar agár.
Hús+zöldség+ballaszt. Kb. napi 120Ft-ból megvan a két kutyának, tehát havi szinten 3500-4000 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!