Kutyák etetése. Ki mivel, hogy szokta etetni kutyáját? Konkrét tápok vagy húsok érdekelnének. Ja, és főleg budapesti gazdik válaszát várnám, hogy hol szoktatok vásárolni.
Nem akarok a pénztárcátokban turkálni de ezek kb mennyibe fájnak?
Hallottam már róluk, de nem néztem még utána, hogy mennyi ezeknek a tápoknak a hústartalma stb.
Nálunk is Brit Premium a menü a zoofasttől, fajlagosan ugyanannyi ill. néha még olcsóbb is, mint a Pedigree és egyéb szemetek és tisztességes minőség.
Havonta olyan 4-5 alkalommal, amikor látjuk rajtuk, hogy rágnának már, kapnak marhalábszárcsont darabot a hentestől, azzal a mi rágómániás amstaffunk is küzd vagy 3 napig.
Szoktam olcsó belsőséget is venni (csirkeszív kb. 400Ft/kg) vagy ha van pofám, akkor a helyben vágó iszlám hentestől kunyizni "hulladékot" (birkatüdő, -lép)
Zöldség-gyümölcs almacsutka, megfonnyadt paprika és hasonló szinten van + ha valami kaja a hűtőből kidobásra ítélődik és nem túl fűszeres, az is nekik megy.
Nedves tápból hetente 1x kapnak kb., csak, hogy ne unják halálra a kaját, ott a két aldis közül a 300Ft-os "jobbat" adjuk neki, nyilván ez is szar minőség, de 82% víz mellett szerintem igazán nem árt ilyen mennyiségben.
Még tanakodok, utána járok, hogy mi hol és mennyibe kerül.
Eddig nem tudtuk túl jó táppal etetni a kutyánkat, olyan közép kategóriát kapott. Sajna önhibánkon kívül nem álltunk úgy anyagilag, hogy ilyen 6-8 ezer forintos tápokat vegyünk. (azért nem is adtunk chappi-t meg ilyeneket mert... gyakorlatilag 0 a hústartalmuk)
Szegénykém menhelyről való (sebes volt, sovány, alig kapott enni) és ebből kifolyólag a rossz minőséget is képes lenne 2 pofára tömni. Próbáltam eddig is változatossá tenni az étrendjét, de most már szeretnék még jobb minőségű ételeket adni neki.
Ott van pl a Royal Canin féle táp. Azt mondják az jó, de őszintén sokallok annyit kiadni érte... ha jól emlékszem, 3kg belőle 9.000ft.
Én szarvas nyesedéket, pulyka farhátat és zöldséget/gyümölcsöt + egyéb kiegészítőket adok neki.
Szfvári vagyok, de a pulyka farhátat Pesten vesszük, mert olcsó (59Ft/kg) és jó minőségű - még belsőség is van rajta. A szarvast feldolgozóból hozzuk nagy tételben, most ugyan vége a szarvas szezonnak, de vaddisznó az lesz (kb. 200-240Ft/kg áron), ill. most vagyunk kapcsolatban egy marha feldolgozó üzemmel is.
Ha érdekel, írj privit, pesti átvételben is tudok segíteni!
Ha érdekel, írj pr
Még annyi kérdés, hogy a brit prémiumnál úgy látom, hogy 3 méret van: kicsi, közepes, nagy.
Törpe snacink van, lassan 3 éves. (35centi) Nos: ő most minek számít? :D
Mert alapvetően kistestűnek mondják. De ha a yorki számít kicsínek, akkor ő közepes. Hm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!