Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyaféle a legkeresett...

Melyik kutyaféle a legkeresettebb?

Figyelt kérdés
Kutyatenyésztéssel szeretnék foglalkozni és hamarosan megyek továbbtanulni és szeretném tudni melyik kutyát érdemes tenyészteni.
2009. okt. 18. 14:36
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem nem. Remélem, a lelkiismerete szólalt meg.
2009. okt. 18. 18:48
 22/29 anonim ***** válasza:
13%

ez mekkroa szar már.. ezt írtam:

"igazatok van meg minden, ne tenyésszen senki pénzért, de ha soha nem érdekelte volna a tenyésztőket, h melyik kutya keresett, akkor a mai fajták 80%-a nem is létezne."

ennyire fogyatékosok vagytok? ebben mi kivetni való volt? mondjatok már ellent ennek. ja, vitatkozni már nem lehet, csak gyorsan nyomkodni azt az újat.. ezért szar ez az oldal.

2009. okt. 18. 19:20
 23/29 anonim ***** válasza:
74%
Te meg nem olvastad, amit a többiek írtak. Az ilyen pénzes szaporítóknál a kutyák borzalmas körülmények között élnek. A kutyák csak addig jók, amíg szülni tudnak, aztán megszabadulnak tőlük. A kutyafajták nem azért alakultak ki, mert pénzt akartak keresni rajtuk, hanem mert kellett egy jó kutya mondjuk nyájterelésre vagy vadászatra. Nem úgy volt, hogy szüljön minél többet a kutyám, a minőségre pedig nem figyeltek, hanem a jól dolgozó kutyát nagy becsben tartották és csak szintén jól dolgozó kutyával pároztatták.
2009. okt. 18. 19:32
 24/29 anonim ***** válasza:
89%
kössz, h rendesen tudsz válaszolni. Van mondjuk az angol bulldog, egy példa csak, az összes kutya, amit nem kifejezetten munkára tenyésztettek, ilyen, és azért van néhány. Ugye a bulldog, ahogy ma kinéz, arra van "kifejlesztve", hogy szobakutya legyen, aki furcsán néz ki. Miért tenyésztették ilyenre? Mert erre volt kereslet, ez tetszett az embereknek. Vajon őt hogy tenyésztették ki? Mitől lett ilyen az orra? Amelyik kutyának nem ilyen lett az orra, vele vajon mi történt? Na jó, mindegy, mondtam, h egyetértek az itt leírtakkal, csúnya dolog direkt eladásra tenyészteni, de azért remélem értitek amit próbálok mondani. Na, nyomkodjátok a lefelé újat, pedig hogy megdolgoztam azért a 79 százalékomért:))
2009. okt. 18. 19:47
 25/29 A kérdező kommentje:
Bocsi de én nem mondtam hogy csak a pénz érdekel mert és megveszek az állatokért, imádom őket minden félét. De azért kérdeztem mert azért jó lenne tudni meiket érdemes tenyészteni. mert hiába tenyésztem még ha szeretem is akkor se kell senkinek akkor mégis számít hogy meik a jó!
2009. nov. 9. 15:10
 26/29 anonim ***** válasza:
88%
Te jó isten ! Egy tenyésztő nem a pénzért tenyészt , hanem a Fajta fentartásáért , nem tudom minek írogatsz ide , a szaporítókat ki nem állhajuk !
2009. nov. 10. 15:26
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
2010. febr. 25. 20:54
 28/29 Akiteki ***** válasza:
84%

Akkor ne tenyéssz!

Nem kötelező!!!

Senki nem kerget az asztal körül, hogy költs havi 100 ezer forintot a kutyáidra, mert szeretnél csúcsminőségű kutyákat a világra hozni és megmutatni az embereknek, hogy milyen a szép és jó kutya.

Nem érted, amit mondunk?

Nincs olyan, hogy "érdemes"!!

Csak a pénzt viszi, mert ez egy k....drága hobby. Rosszabb, mint a szerencsejáték, mert arról le lehet szokni, de a kutyáid akkor is maradnak, ha többé nem lesz alom.

Ha az alapján akarsz belevágni, hogy valami megéri, akkor vegyél disznót, csirkét. Az a megélhetésért van. A kutya a társunk. Aki nem azért tenyészt, mert szerelmes a fajtába és szeretne minél jobb egyedeket látni belőle, az szaporító. Ennyire egyszerű.

Felejtsd el!

2010. febr. 27. 18:03
 29/29 anonim válasza:
80%

Ez tényleg felháborító! Hogy csak a pénz miatt akarják csinálni az emberek... Miért?

Így is van elég kidobott kutya! És sajnos azok a kutyusok is arra a sorsra fognak jutni, és már a menhelyek sem tudnak befogadni többet! Utálom ezt a kérdést: "melyik kutyát érdemes tenyészteni?"

Bele kell szeretni egy fajba (vagy többe)! És szívvel-lélekkel csinálni! Máshogy nem lehet (tisztességesen, és jól)! :) Az nem oké, ha valami ócska 200.-os táppal eteti, és amikor tudja fedezteti!...

Az ilyeneknek nem szabadna kutyát engedni a közelükbe! :(

Üdv. Mindenkinek

2010. jún. 28. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!