Milyen kutyát vegyek a nagymamámnak?
Nagymamám tacskóját a jövő héten el kell sajnos altatni, mert nagyon beteg szegény. Unokahúgommal és a férjemmel arra gondoltunk, hogy Karácsonyra meglepjük őt egy új kutyussal. Eddig mindig befogadott, innen-onnan jött kutyái voltak, de én még nem láttam hogy ember úgy szeretné a kutyáit, ahogy ő tette, persze a saját maga módján és nevelési módszereivel. Nekünk is van itthon kutyánk, német vizsla, munkavizsgás.
Mamika már 80 éves múlt, de nagyon aktív öreglány, aki minden nap elsétálna a kutyussal a temetőbe meg vissza. Amikor az idő meg a dereka engedi, kertészkedik, és a csirkékkel bajlódik. Olyan kutya kellene neki, amelyiknek nem túl nagy a mozgásigénye, és igazán nyugodt. Bent lakna a házban. Lehetőleg kistesűnek kellene lennie, a tacsinak minden át lett alakítva tacsiméretűre (a kutyaajtótól kezdve a lépcsőig), úgyhogy valami hasonló méretben kellene gondolkozni. Nem lenne jó ötlet valami fésülős fajta, mert nem az a típus, aki fésülgetné a kutyát, ellenben egész nap mellette lehetne. A legfőbb szempont az, hogy minnél nagyobb szeretettel halmozza el.
Bocsi a hosszú magyarázatért. Szerintetek?
Szerintem kérdezd meg róla, hogy szeretne-e kutyust.
Fajták: tacsi, basset hound, törpe pinsher, de szerintem elsősorban menjetek el egy menhelyre, gyepmesteri telepre :)
Hogyne szeretne új kutyát, egész életében kutyák között élt.A dédipapa a háború alatt német juhászkutyákat tenyészett a katonáknak. Már most mondogatja nekem, hogy mi lesz ha Böbike nem lesz, ő annyira egyedül lesz, és hogy majd nem lesz aki az ölében fekszik esténknt, és hogy de jó lenne egy új kutyus.
Igen, mi is gondolkoztunk rajta, hogy menhelyről hozunk ki kutyust, lehet hogy ez az eshetőség marad. Ámde azért szeretnénk inkább fajtatisztát, mert egész életében jött-ment keverékjei voltak( mielőtt valaki megszólna, én inkább jobban szeretem a keverékeket, mint a fajtatisztákat), és mint valószínűleg élete utolsó kutyája, szeretnénk meglepni őt egy fajtatisztával, mert mindig is azt mondogatta, hogy de jó lenne egy ilyen kutyus. Az egygazdával nem lesz baj, mert két utcányira lakunk tőlük, a gyerekek és mi is mindennap hozzá megyünk ebédelni(mert azt nem engedi hogy én főzzek), hétvégenként a gyerekek nála alszanak, szóval így talán enyhébb lesz, ha mégis a legroszabb történne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!