Lehet fajtiszta kutyát találni menhelyen, és egyálltalán érdemes menhelyről örökbefogadni kutyát?
Ha jól tudom, menhelyen beoltják a kutyákat.
S az előttem szólónak teljesen igaza van. Egy kivert kutya nagyon hálás!
Én is örökbe fogok fogadni majd, ha lesz saját lakásom. Ebben biztos vagyok!!!
Természetesen van köztük agresszív, pl. amelyiket bántották. De úgyis látod, ha odamész, hogy melyikek a barátságosak, kedvesek, nyitottak. Nekünk 2 felnőtt kutyánk van menhelyről. Az egyikük kifejezetten jólnevelt, mindenhova lehet vele menni, erdőbe is, a közelünkben marad.
Az biztos, hogy jól meg kell nézni, melyiküket választod, de segítenek a gondozók is, hogy megtaláld az igazit. A legtöbb menhelynek van weblapja is, tudsz nézelődni, mielőtt elmész személyesen.
De miért kell éppen fajtatiszta kutya? A keverékek is tudnak annyit, ugyanúgy lehetnek a társaid.
Nem kell fizetni. És ha menhelyről fogadsz be kutyát, azzal két kutyát mentesz meg, azt amelyiket kihozod és azt amelyik a helyére kerülhet!
Vagy nézz szét a neten, vannak már fajtamentő klubok is, akiktől tudsz befogadni fajtatiszta kutyát vagy annak keverékét.
Korrekt menhelyeken segítenek. Kimehetsz többször ismerkedni a kutyával, sétáltathatod, elmondják az egyed tulajdonságait stb. És oltva is vannak. De jobb helyekről ivartalanítási kötelezettséggel fogadhatsz örökbe, erre azért készülj fel!
Nem tudom, milyen fajtát szeretnél, de ízelítőképp néhány link:
Beírod a google-ba, hogy fajtamentés, vagy az adott fajtát, amire kíváncsi vagy és utána írod a fajtamentés szót, akkor kiadja.
Mi a Rex-től (Bp, Káposztásmegyer) hoztunk el kutyát és kellett (nem adomány, hanem kötelező fizetnivaló, de a pontos összegre már nem emlékszem) az oltásokért és a chipért, de nem a teljes összeget, csak hozzájárulást.
Abba sokan bele sem gondolnak, hogy mibe került annak a kutyának a tartása, orvosi kezelései, stb. Szerintem ennyit igazán áldozhat mindenki egy kutyára! És abból a pénzből egy másik kutyának az oltását, kezelését támogatod meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!