Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 éves tacskónkat tegnap...

8 éves tacskónkat tegnap megmarta egy kutya azóta mérges a család minden tagjára. Miért van ez?

Figyelt kérdés
Most csak áll és nyüszög ha közelébe megyünk morog. Sajnos már többször előfordult, mert mikor "szerelmes" lesz ki kell engedni az utcára nem lehet bírni vele. Régen nagyon megmarták, majdnem meg is halt. Azóta sokszor morog ránk. Régen nagyon kedves és barátságos kutya volt. Most a családon kívül mindenkinek engedi magát simogatni és babusgatni. :(

2013. júl. 10. 08:41
1 2 3
 11/21 Tyler913 ***** válasza:
88%

Mondjuk én nem vagyok akkora híve az ivartalanításnak,csakis akkor,ha valóban egészségügyi célokat szolgál. Nekem is ivaros kanom van,eddig nem volt ebből gond.

Az ivartalanítás nem lenne rossz dolog,csak manapság sokan nevelés helyett akarják alkalmazni. Nem tud viselkedni a kutya? Heréljük ki,oszt jónapot. Közben nevelni ugyanúgy kell,függetlenül attól,ivaros-e.

Kedves Kérdező!

Most őszintén,nem bántja a büszkeséged,hogy egy bokáig érő,pár kilós kis nyomoronc kutya azt hiszi,ő a főnök nálatok? Ha senki sincs a házban,aki hajlandó lenne megnevelni,akkor ezen az ivartalanítás se fog segíteni.

2013. júl. 10. 09:16
 12/21 A kérdező kommentje:
Volt pár kutyánk, de ilyen problémába mint nála nem ütköztünk! Szaporulat biztos nincs, mert ő kölyök kora óta félős nagyon. Többször mentem érte, ő csak áll a többi kutya közt. Elgondolkodtam az ivartalanításon, csak félek sokan nem fog változni a helyzet. 8 éves kutyát már nehéz megregulázni! Lehet nem vagyunk a legjobb kutyás család a szemetekben, de jó állattartók vagyunk, mindent meg kap a kutya amire szüksége van. Keményen fogalmaztatok, kicsit bánton is! Akkor az milyen gazda aki kiköti a kutyáját egy 2 méteres lánchoz????? És a kutya verésen és magányon kívül nem kap mást! Úgy fogalmaztatok mintha állatkínzók lennénk! Tanácsért jöttem ide nem pedig, h leugassák a fejem, h rossza gazda vagyok!
2013. júl. 10. 09:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Valóban a többiek kicsit kemények voltak veled,de egytől-egyik igazuk volt sajnos,és hátha így megérted,hogy ő ettől,hogy így bántok vele,ugyan úgy szenved ,mint kikötve egy 2 méteres láncon:(

Nyüszít,sír persze,mert ivaros,menne ki,de kiengedni a legnagyobb felelőtlenség.Ha ivartalaníttatnád,ez a jellegű probléma megszűnne.

Morogni nem a harapás miatt morog.Rátettétek a vállára a súlyt ezzel a "majom"szeretettel,hogy ő legyen a falkavezér.Ő irányítja a bokáig méretével az egész családot.Szerintem tényleg érdemes elgondolkodnod,hogy ez szeretet e.A szemedben az,de neki állatkínzás..Ivartalaníttasd,és picit vegyél vissza a fene nagy babusgatásból..

Tanácsként egy kutyakiképzőt,kutyaiskolát tudnék javasolni,ahol közösen megbeszélitek,mi is lenne jó neki.Mert tudom,hogy szeretnéd őt szeretni,csak nem tudod pontosan,hogy is kéne.Keress fel egy hozzáértőt!

2013. júl. 10. 09:45
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Na, már megint egy kérdező aki szerint mi vagyunk a rosszak és beletapostunk a lelki világába.. Nem ismerős ?:)
2013. júl. 10. 09:58
 15/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, Ti vagytok az okosok, mindenki más hülye!!!!!
2013. júl. 10. 10:00
 16/21 Imola Ágnes ***** válasza:
100%

Te azt hiszed mindent megadsz, amire szüksége van, de ez nem igaz.

egy kutyát nem csak szeretni kell, hanem:

Biztonségot teremteni számra, gondozni, szabályokat felállítani, ha nem tenyésztitek ivartalanítani, és megkímélni a folyamatos stressztől.

2013. júl. 10. 10:13
 17/21 Tyler913 ***** válasza:
100%

Cesar Millan mondta,és teljesen igaza volt:

A kutya három szükséglete (a kaja itt nem számít): a mozgás, fegyelem és a szeretet. Ebben a sorrendben.

A legtöbb ember ott rontja el,hogy magából indul ki,embernek nézi a kutyát,és a szeretetet (konkrétan a babusgatást) veszi előre. Közben a kutyának erre van a legkevésbé szüksége.

Tudom,elsőre nehéz megérteni,de ha van két kutya,amelyek közül az egyik le van mozgatva és kiegyensúlyozott falkában él,de nem babusgatják,és van egy másik,akit agyonajnároznak-etetnek,de nincs mozgás és fegyelem,az előbbi boldog lesz,az utóbbi nem.

Tehát nem akkor teszel jót a kutyáddal,ha eteted,simogatod,és engeded,hogy azt csinálja,amit csak akar.

Akkor tennétek jót vele,és akkor szeretnétek helyesen,ha megkapná az alkatának megfelelő mozgást,hogy szellemileg és testileg kifáradjon,és gondoskodnátok a megfelelő falkasorrendről. Utána mehet a simi meg a becézés tőlem,de a kutyának elsősorban nem erre van szüksége.

2013. júl. 10. 10:20
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges, hogy valahol csúnyán megsérült a kutya és fájdalma van, ezért nem enged a közelébe titeket. Ez elég helytelen viselkedés, arra utal, hogy a családban ő a falkavezér és nem ti, ez pedig elég sajnálatos, mert így nem tudtok neki segíteni. Nem ártana kihívni egy állatorvost, mert a kutyaharapás igen csúnyán elfertőződhet, ha nem kap antibiotikumot a kutya.

Az ivartalanításról pedig még pár szót ejtenék. Gondolom nektek sem túl kellemes nézni, ahogy szenved a kutya, látni, hogy mindig megsérül az ilyen kalandjai során, egyszer, lehet pár nap múlva elcsapja egy autó, megmérgezik, agyonütik, megöli egy másik kutya és még sorolhatnám az eshetőségeket, ami egy kutyával történhet az utcán. Most komolyan, nem lenne mindenkinek sokkal jobb megoldás az ivartalanítás? A kutya élete végéig szenvedjen inkább, minthogy egy apró műtéten kelljen túlesnie?

Nekem is van egy kan kutyám, ő 7 éves korában(2 éve) lett ivartalanítva, többek között azért mert ilyenkor neki is mindig mehetnékje volt. Kb 1 hét alatt teljesen felépült a műtétből, a hiedelmekkel ellentétben nem változott meg a személyisége, ugyanolyan aktív és játékos még most 9 évesen is, nem hízott el, sokkal inkább figyel rám, mert nem vonja el a figyelmét a sok tüzelő szuka. Szóval mindenképp csak ajánlani tudom az ivartalanítást, mert nekem abszolút pozitívak a tapasztalataim ezzel kapcsolatban.

2013. júl. 10. 10:21
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Vagy keresd fel az állatorvost(hogy ellássa a sérüléseit és megbeszéljétek az ivartalanítás időpontját) és egy jó kutyasulit(hogy végre rendesen megneveljétek a kutyát) vagy szólj nekik hogy van egy örökbefogadható tacskód, akiről már nem tudsz megfelelően gondoskodni.

Tacskó fajtamentés:

A Futrinka utca Kutyavédő Egyesület tagjai és segítői végzik.

Honlap: [link]

E-mail: info@futrinkautca.hu

Tel: 06-30-383-7450

2013. júl. 10. 11:47
 20/21 A kérdező kommentje:

Nincsenek sérülései! Nem vérzik és nem fáj sehol neki!

Ivartalanítást megfontolom, a kutyához való hozzáállásomon változtatok.

Köszönöm azoknak akik építő jellegű kritikát és tanácsot írtak! A többieknek meg annyit, h nem ismernek és nehogy már így véleményt alkossanak rólam! Tudnám vulgárisabban is megfogalmazni, de felesleges sértegetésekbe nem megyek bele!

2013. júl. 10. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!