Német Juhászról vélemény/tapasztalat?
Nagyon jól képezhető. Csak ezt a fajtát szerezném meg újból. Egysoros gereblyével fésülöm és gumikefével.
Az étrendje pedig vegyes.
Tanulékony, hűségesebb mint bármelyik kutya de ez kutya függő, védelmezésből is 5* de ez is kutya függő.
Volt, élt 15 évet de sajnos a gyenge hátsó fele miatt el kellett altatni.
Vennék.
Túl sok aranyos történet van. Egyszer kiskoromban a hátán lovagolva mentem végig a városon:)
Teljes mértékben ajánlom, gyere-család centrikus más kutyákkal kijön és a macskákkal sincs semmi baja.
Egyszerű hajkefével vagy vasból készülttel.
Nálunk mindent megevett szóval a táp lényegtelen volt, de felváltva adj neki házi kosztot és tápot is.
A nj munkakutya, nem való mindenkinek, én első kutyának nem igazán ajánlanám, kell hozzá tapasztalat, következetesség, határozottság, és persze elegendő idő a képzésére, fizikai és szellemi lefárasztására. Egyébként okos és hűséges lények, jó családi kutyák, többnyire szeretik a gyerekeket is, és más kutyákkal is kijönnek, de ezek a dolgok a szocializáláson múlnak. Kitűnő őrző-védők, és ha megfelelő nevelésben, képzésben részesültek, akkor nagyon engedelmes kutyák, lesik a gazdi minden kívánságát.
Elég sok betegségre hajlamosak, ezek közül az egyik leggyakoribb a csípőízületi diszplázia, amit már említettek a válaszolók.
Fontos alaposan utánanézni, hogy milyen ősei vannak a kutyának, és a kennelt is alaposan meg kell válogatni. Meg nagyon figyelembe kell venni azt is, hogy milyen célra keresel németjuhit. A show nj-k munkára nem igazán alkalmasak...
A fésű típusa attól függ, hogy hosszú szőrű, vagy rövidszőrű a kutya, a tápok közül pedig egy-két jó minőségű: Acana, Orijen, Taste of the Wild, Brit/Brit Care, N&D, Josera, Cibau, Earthborn, stb.
Alapvetően arra kell figyelni, hogy ízfokozóktól és színezékektől mentes legyen a táp, és lehetőleg ne tartalmazzon gabonát, vagy legalább ne nagy mennyiségben.
Egyébként a nj nem az én típusom, nem lenne ilyen kutyám, de szeretem őket, és jó kezek között csodálatos kutyákká válnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!