Van egy törpe spiccem és a feje búbján valami mintha a bőre alá ment volna talán toklász. Picit gennyezik, kicsit sötét pirosas a helye. Létezik, hogy a kutya fejébe megy a toklász? MI a tapasztalat ez ügyben? Mit tegyek?
Szia. A toklászt érzed, és ki tudod venni.
Az én kutyám múltkor egy réten belement egy "toklászerdőbe"
és ha 500 toklász nem volt a szőrében, akkor semmi, és ráadásul hosszú szőrű(husky).
Első dolog megnézni a nyílásokat, hogy oda ment-e fül, orr végbéltájék, ha oda bement, akkor ha elég mélyen van akkor nem éri meg piszkálni, rögtön doki, mert ő kitudja gond nélkül venni.
A szőréből meg egyesével ki kellett szedegetnem mindet, miközben fésültem is, és mind kijött.
Ezt azért írtam le, hogy érzékeltessem, hogy ha toklász, ki tudod venni, ha a szőrében van, azt meg nem hiszem, hogy a fejbőrébe befúrta volna magát.
Az nem lehet, hogy inkább megszúrta magát valamivel? vagy esetleg nem lehetett benne kullancs, és a helye gyulladt be?
Ha nem tudod pontosan, hogy mi az, és úgy érzed, hogy ez így nem stimmel, akkor megéri elvinni egy állatorvoshoz, te is megnyugszol, és ha nincs semmi vész, akkor lehet, hogy pénzt se kér érte(a mi dokink ilyen, ha nem kezel, csak vizsgál nem kér pénzt)
Szóval, ha nyugtalanít, akkor menj el vele dokihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!